VINTERDRAKTER 2021
2021 – Den kaldeste surfesesongen på 10 år. Østlandssurferne har kviet seg gjennom minusgrader i sjøen, hovne lepper, gnåling om kalde kropper og tær. I vest har borestranda blitt gjort om til skiløype og sanddynene gjort om til brettparker.
Vi har selvfølgelig testet de siste modellene i de kaldeste temperaturene. Hvem er varmest, diggest, mest overraskende og gir mest valuta?
Hva har vi gjort?
Som alle andre år har vi testet et knippe vintervåtdrakter. Rip Curl, Xcel, Billabong, C-skins og en nykommer med det hel-fjerne navnet Soöruz.
I år var det ekstra utfordrene å få tak i de ulike modellene, og noen har dessverre uteblitt. Blant annet O’neill, ny versjon av Norrøna, Patagonia og Vissla.
Alle vinterdraktene har som vanlig blitt testet flere ganger og i ulike forhold. Husk at hvordan en våtdrakt føles kan oppleves svært forskjellig fra person til person.
Kort oppsummert
Vi har trukket frem de 3 viktigste egenskapene vi mener en vinterdrakt har og vurdert draktene opp mot disse. Varme, flex og kvalitet.
Varmest
Xcel – Ett ørlite knepp varmere enn Billabong. Ingen av draktene i testen er direkte kalde, men Xcel og Billabong er definitivt varmest.
Best flex
Soöruz. Ja, drakten med det anti-fleksible navnet, er superfleksibel i sjøen. C-skins er definitivt også oppe og nikker, og scorer kanskje jevnt over bedre totalt enn Soöruz.
Best kvalitet
Denne er vrien, og det er nesten først over et par sesonger man ser en drakts virkelige kvaliteter. Levetid får vi ikke sett så mye på, men dette er et generelt førsteinntrykk og om drakten er bra på alle områder.
Billabong trekker det lengste strået her med gjennomgående høy kvalitet på alt fra materialvalg til sømmer og følelse i vannet med Rip Curl rett bak.
Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.