Ålesund

Glemt eller bare lite omtalt med vilje?

Surfer bølge på Sunnmøre. Fjell i bakgrunnen.
Mai på sunnmøre. Foto: Fjordlapse.

Ja, det finnes mange muligheter å surfe i Ålesundstraktene. Et aktivt miljø med både surfere og fotografer finner du også her, men av en eller annen grunn kan det virke som at de holder seg litt under radaren.

At det er mulig å surfe i området rundt Ålesund bør ikke komme som en overraskelse for noen. At det er enkelt å score de beste bølgene, det er det heller ingen tvil om. Likevel kan Alnes by på klassiske dager i ikoniske omgivelser, Flø har holdt både NM og X2-festivaler og Ålesund by er vel verdt et besøk i seg selv.

Stad. Hoddevik. Ervika. Bare si navnene så begynner det å gnistre i øynene og piple i hjernen. Den tynne veien som krøller seg ned mot stranden, Ervika med sin dramatiske historie. Ja, en og annen bortgjemt godbit finnes det også. Men det snakker vi selvsagt ikke om her.

Mange surfere har gjort Stad til sitt hjem. De færreste av dem bor i Hoddevik, men likevel preges det som en gang var et stillfarent hjørne i Norge av folk med brett under armen og sidelengs-livet på hjernen. Mest kjent er sandstranden i selve Hoddevik med sine flere forskjellige breaks. Like kjær er også Ervika med sine bølger.

Veien til Hoddevik er både lang og kronglete (for de fleste av oss), men når du først er fremme så er landsvingene glemt. Som de fleste andre steder er været skiftende, vannet lunefullt og palmetrærne fraværende. Men sånn er det nå en gang å være surfer i Norge.

Er du så heldig å ta turen til området, støter du fort på fotograf Fjordlapse i vannet, Surfshop-sjef Seamus i vannet eller flere andre ivrige sjeler.

Se mer fra Ålesund her