Stad

Den sjelfulle perlen i vest

Hoddevika fra toppen
Hoddevika fra toppen

Stad har en helt spesiell plass i mange norske surferes hjerte. Ute i havgapet dominerer mektig natur, storslagne omgivelser og et levende miljø som lever og ånder for bølger.

Stad. Hoddevik. Ervika. Bare si navnene så begynner det å gnistre i øynene og piple i hjernen. Den tynne veien som krøller seg ned mot stranden, Ervika med sin dramatiske historie. Ja, en og annen bortgjemt godbit finnes det også. Men det snakker vi selvsagt ikke om her.

Mange surfere har gjort Stad til sitt hjem. De færreste av dem bor i Hoddevik, men likevel preges det som en gang var et stillfarent hjørne i Norge av folk med brett under armen og sidelengs-livet på hjernen. Mest kjent er sandstranden i selve Hoddevik med sine flere forskjellige breaks. Like kjær er også Ervika med sine bølger.

Veien til Hoddevik er både lang, kronglete og ikonisk (for de fleste av oss), men når du først er fremme så er landsvingene glemt. Som de fleste andre steder er været skiftende, vannet lunefullt og palmetrærne fraværende. Men sånn er det nå en gang å være surfer i Norge. Hvordan du kommer hit? Bare tast inn Hoddevik på Google Maps, så er mye gjort.

Se mer fra Stad her