SOÖURUZ GURU PRO 6/5/4

Navnet er slettes ikke lett å si, knapt nok umulig å skrive, men drakta Soöruz ville ha oss til å prøve var lett å like. Vi har testet en våtdrakt av knuste østerskjell i kaldt, kaldere og nesten bunnfrosne forhold. Det var digg. Bli kjent med deres Guru Pro her.

Det har vært kaldt, men verdt det
Det har vært kaldt, men verdt det
FAKTA OM DRAKTA
  • Laget av Oysterprene Y7
  • Miljøvennlig produksjon
  • Sydde og limte sømmer
  • Meget fleksibel

Pris: 395 Euro
Kan kjøpes på nettsjappa deres her.

I BRUK

Å si at vi var skeptiske er ingen underdrivelse. Merket hadde vi ikke hørt om, drakta virket tynn og vanntemperaturen var på vei ned. Teknologien med østersskjell var også relativt ny for oss, så her var det mye å bryne seg på for våre stakkars hjerner.

Vel, førsteinntrykket var solid. Ut av pappesken den ble levert i, kom en drakt som kjentes myk og fleksibel.

Å gjennomføre stuetesten kan alltid være en pinlig affære, men her gikk drakta lett på og kjentes god ut. (Heldigvis kikket ingen nysgjerrige naboer inn gjennom vinduet) Godt og varmt var det selvsagt, men så hadde jeg også fyra opp i peisen. Ikke helt ideelle forhold for en våtdrakt i tykkelsen 6/5/4, men hva skal man gjøre når det er midtvinters og flatt vann? Ikke vet jeg.

Selv om alt kjentes godt ut, var det et par ting jeg stusset på.
1: Materialet i halsen kjentes litt vel tynt ut.
2: Glidelåsen var stor og litt vond.

Vel, dere leser ikke dette for å høre om meg i en våtdrakt foran peisen. Det som teller er hvordan det funker når det gjelder – i vannet.

Første session
Kaldt i lufta, kald vind, men fortsatt gode 8 grader i vannet. Altså forhold som enhver vinterdrakt ideelt sett burde håndtere fint. Likevel var jeg litt redd. Ikke minst fordi den føltes så lett og fleksibel, noe som igjen gjør at den ikke føles så tung som andre vinterdrakten kan ha en tendens til å gjøre.

Padling gikk superlett, drakten er myk med bra flex og selv om det lugget litt kaldt i beinet da jeg gikk uti, gikk dette fort over. Dette er noe flere andre drakter også ofte gjør, spesielt Rip Curl F-bomb er litt kald når man tusler uti.

2 timer i vannet, fortsatt god og varm. Null stress å få av. Yes. Dette var bra.

Session 2:
Sol. Ca. 6 grader i vannet og en liten stresse-surf mellom jobb, familie og hverdagsliv. Sånn er det innimellom, men knappe 1,5 timer og flust av bølger senere måtte jeg varm og fornøyd gå til bilen. Materialet i halsen, som nevnt tidligere, var ikke plagsomt kaldt og funket godt. Glidelåsen gnager litt når drakta skal på, men mest av alt en bagatell. Likevel verdt å nevne. Bagateller kan ødelegge mye.

Session 3 – 4 – 5 osv..
Første session i 2021, og nå snakker vi forhold. Speilblanke bølger, minus 3 i lufta og knallharde 1,7 grader i vannet. Mer norsk blir det vel ikke? Eller jo, det var vindstille. Uansett – da jeg padlet uti satt allerede folk og hutret i vannet. Og jeg var spent.

Som nevnt trodde jeg halsen skulle bli for kald, et kritisk punkt spør du meg, men det ble jeg ikke. Null flush og glidelåsen har jeg lært meg å leve med. Vinteren har ikke bydd på enormt mye bølger, men både mars og april har vært bedre. Også disse månedene har vært iskalde.

Mine sessions har blitt lengre, og med det kommer også noen av draktens svakheter frem. Den er kald i halsen og skulle gjerne hatt tykkere materiale der. Den er ikke like vindtett som andre drakter i testen. Det ble kaldt etter 2-3 timer i vannet, men for å si sannheten – jeg var ikke den eneste som frøs. Den eneste jeg kan huske sa han var varm, var personen i Billabong Furnace 6/5. Og den kan du lese om her.

KONKLUSJON

Tross noen svakheter, så var dette en positiv overraskelse. Kanskje blir den litt kald på det mest iskalde dagene med sur nordavind, men den leverer over all forventning. Surfer du maks 2 timer på vinteren, skal du holde godt i denne. Ikke årets vinnerdrakt, men et svært hyggelig bekjentskap med en drakt som var helt ny og ukjent for oss i SurfNorge. Kjøpe eller ikke? Jo, det synes jeg godt du kan gjøre.