BILLABONG FURNACE 6/5

Rundt meg satt folk og banna over hvor kaldt det var. Hvor mye de frøys. Jeg turte ikke å si at jeg ikke synes det var så ille, og at jeg faktisk vurderte å vippe av meg hetta og lufte meg litt. Bli kjent med Billabong Furnace 6/5 – en drakt det er lett å ha det godt i. Selv på de sureste dagene.

Ikke de verste forholdene å teste drakter i
Ikke de verste forholdene å teste drakter i
FAKTA OM DRAKTA
  • 6/5 med hette
  • DryMax chest entry
  • Minimalt med sømmer for maks fleks

Pris: 5199,-
Kan kjøpes på Surfshop.no

I BRUK

En drakt som alle andre…eller?

Ja, hva skal man si av førsteinntrykket? Ut av innpakningen ble det hentet ut enda en drakt som er svart, har et digg innerfór og virker å holde høy kvalitet. De blir kanskje likere og likere, mange av dagens drakter, heldigvis er det til det bedre. Billabong Furnace 6/5 virket ikke som noe unntak til dette. Kanskje kjentes den noe tung og tjukk, men stuetesten skulle vise at det ikke er noen hindring.

Lett på, behagelig å sprade rundt i stua i, lett å få av og en hette som var romslig nok til mitt relativt romslige hode. Ja, hetter sliter jeg ofte med, men Billabong satt som støpt over kraniet. Nå var det bare å teste den i vannet.

Furnace-drakta var så heldig å få bli med til Lofoten i september, og den leverte fra dag 1 (om jeg selv gjorde det samme lar vi stå åpent). Som nevnt, smertefritt å slepe på og smertefritt å hale av. (Nå er det jo speselt deilig å kunne skifte innendørs i garderoben til Unstad Arctic Surf, som oftest står jeg og hutrer på asfalten utenfor Oddanesand Camping.

Som sagt kjentes drakta litt tung ut da jeg pakket den ut hjemme, men ute i vannet kjennes den absolutt ikke tyngre ut en andre vinterdrakter. Myk, fleksibel og med meget god stretch. At den tålte et par tunge slept over steinene på Unstad Left bærer også tegn om kvalitet.

Vannet var vel rundt 8 grader hele uka, og sammenlignet med den andre drakten jeg hadde med, var Billabong Furnace overlegent varmest. Til tider kokte det inni der og det føltes for varmt. Faktisk gledet jeg meg til kaldere tider. Og kaldere skulle det bli.

Når kulda er på sitt verste, må drakta være på topp!

Som mange kanskje vet, er vintervannet sørover blant det kaldeste i landet. Og gjennom en del beinkalde sessions i vanntemp fra 2 til 4 grader leverer Billabong Furnace 6/5 til de grader.

Lett på i vinterkulda, ikke kald når man går uti (enkelte drakter har en tendens til å være litt kalde på beina i det man entrer plaskevannet) og holder varmen lenge. Her får du lett sessions på 3 timer selv i iskaldt vann. Digg, digg, digg og personlig er dette min favorittdrakt i vinter. En sikker vinner av høy kvalitet. Null flush (hos meg), perfekt passform (for meg som er litt rundt i kantene) og lett å bli veldig glad i.

Faktisk så god at vi endte opp med å kjøpe inn testdrakte til odel og eie! Det skjer ikke ofte.

KONKLUSJON

Imponerende saker fra Billabong med sin Furnace 6/5. Ja, den er noe tykkere og kanskje litt tyngre en andre konkurrenter, til tider dro et av beina seg litt oppover foten eller overankelen, hvis det er noe som heter det, men ikke noe som bød på grufulle og iskalde opplevelser. Nei, snarere det motsatte. Her får du en meget god drakt som kommer til å holde deg varm på vinterens kaldeste dager, og kanskje for varm før kulda ikke har satt helt inn.

Billabong Furnace 6/5