PREMIUM 6/5/4
Vi er skeptikere. Velger ofte det kjente.

Kan en ny drakt bite fra seg i markedet? Flusher den? Får vi skrumptryne? Frostskader?

Er Premium 6/5/4 noe for norske surfere?

Kort sagt: Ja! I alle fall mange av oss.

Annet enn når vi oppdager en ny bølge, er vi stort sett betenkte rundt ting vi ikke har sett før. Det har ført til at vi søker det kjente, spesielt når det kommer til våtdrakter. Her vil vi ikke gamble. Risken er for høy. Ofte velger man også det kjente av en god grunn. De største har ikke blitt størst på slump, men av å levere kvalitet år etter år etter år.

Det etablerte har godt av å bli utfordret. Både når det kommer til egne meninger, men også for andre merkevarer. Det pusher. For oss var det ukjente denne gangen et våtdrakt-merke. Like ukjent var det ikke for Thomas Gausel Olsen hos surfd.no, men spent var han. Han hadde tatt inn disse draktene og var klar for tilbakemeldinger på Premium 6/5/4.

Og vi? Vi var klare for å gi det!

Charging

– Drakta smetter på. Null problem, god fleks, ikke stiv. Størrelse M sitter perfekt på en klassisk 40-års sofakropp, ikke for stram, ikke for løs.

Førsteinntrykk

Bra! Cleant og kult design. Stilrent. Lukter normalt (ja, vi har faktisk opplevd det motsatte). Ingen avskrekkende pris på prislappen, spesielt ikke sammenlignet med de andre leverandørene. Solide sømmer, digg fór. Ja, dette kan bli veldig bra, tør vi si Premium?

Første forsøk

Klarer ikke å vente. Drakta må på, og selv om det beste er å skifte på parkeringsplassen og vite man skal i vannet, så må vi jo bare prøve drakta hjemme i stua også. Drakta smetter på. Null problem. God fleks, ingen lefsete og overflødige steder med buklete materiale. Størrelse M sitter perfekt på en klassisk 40 år gammel sofakropp. Ikke for stram. Ikke for løs. Akkurat som livet skal være.

DETALJER


Premiumdrakten har fine detaljer. Noen enkle brand-merker her og der. Litt tøffe beskrivelser av Flashtech og sånt. Solide sømmer og lim på de rette plassene. Slik holder drakta seg tett. Du unngår også merker på hele kroppen etter 3 timer i halvfrosset hav.

Premium 6/5/4 i vannet

Nok pjatt. Det er her det gjelder. I vannet. Hvordan funka Premium der? Jo, bra. Drakta flusha ikke, holdt godt på varmen og satt veldig bra på kroppen. Lett å få på. Lett å få av. God å padle i. Dette føles ut som kvalitet, og det er det sannsynligvis. Et fint alternativ til de store merkevarene, og et trygt valg av drakt du sannsynligvis blir fornøyd med.

Verdt investeringa? Ja absolutt tenker vi.

Prisen: 5399,- fullpris, tilbud nå (mai 2022) 3995,- hos surfd.no

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.