C-SKINS WIRED+ 6/5MM

Store nyheter fra C-Skins? Vi hadde allerede før testen fått med oss at årets drakt potensielt kunne gi nye tilbakemeldinger enn tidligere modeller. Spenningen var stor da drakten ble pakket for første test, nord i Lofoten

Lofoten testdag
Lofoten testdag
FAKTA OM DRAKTA

Nytt av året – Endringer for økt flex

  • Halo X Neoprene
  • Liquid taped seams – Teipede sømmer og mindre av disse for bedre flex
  • Seamless padle zones – Flex
  • Forbedret drenering av vann
  • Generelt endringer for økt varme, flex og varighet

Pris: 5799,-
Kan kjøpes på srfsnosk8.no

Førsteinntrykk
Oj, her har det skjedd en del! Det var første tanken. Et første øyekast på drakten viser at her har C-Skins brukt noen timer i tenkeboksen. Neoprenen kjennes annerledes ut, innsiden har en helt annen feeling enn tidligere. Fokus på komfort, drenering av vann og sømmer som er knapt merkbare. Til og med støvlene og vottene er noe helt annet enn tidligere (ja, srfsnosk8 sendte med, og da måtte vi såklart prøve det ut)

I BRUK

Førstegangs test
Utenlandsturen i år ble erstattet med innenlands og Lofoten. Det er oktober og ganske perfekt for første test av drakten. Det første som merkes er at drakten er lett å få på, sitter godt, er bevegelig og myk mot kroppen. Her tror vi man skal slite med å få noen form for rash.
I vannet holder førsteinntrykket seg og temperaturen er god, nesten litt for varm i det 8 grader kalde vannet. Etter flere lange sessions i nord holder det positive førsteinntrykket.

Vintertesten
Saltstein, 4-5 grader i vannet, sol og fine forhold. Vannet er betydelig kaldere enn sist test av drakten som var i Lofoten. Det iskalde vannet merkes, men varmen og den gode feelingen holdes i drakten gjennom hele sessionen.

KONKLUSJON

C-skins har uten tvil laget en veldig god drakt som er veldig behagelig å ha på over lengre tid. Det er ingen tegn til rash i padlesoner, kroppen er relativt «tørr» og bevegeligheten helt i særklasse. Noen få flushinger ble det og drakten føles litt stor enkelt plasser, selv om size-chart er spot on for meg.

Overall en utrolig bra drakt som leverer til de grader

Pluss:
– Veldig komfortabel, god passform
– Enkel å ta på og av
– God drenering
– Behagelig varm
– Fantastiske sko og hansker

Minus:
– Føles litt stor selv om størrelsen er spot on, kan være lurt å prøve en størrelse mindre enn vanlig.

Ekstra info fra testeren: Det som virkelig imponerer er skoene og lobster gloves`ene. Skoene er super komfortable, sitter godt, holder varmen og gir veldig god kontakt med brettet selv ved 7mm. Lobster gloves (5mm) er gode og varme og gir god følelse med vann og brett. Her trenger man ikke noe tykkere om man ikke fryser ekstremt lett på fingrene.