– Fra begynnelsen av lærte vi å hoppe uti bølgene uansett, selv om været var dårlig og våtdrakten råtten

– Fra begynnelsen av lærte vi å hoppe uti bølgene uansett, selv om været var dårlig og våtdrakten råtten

– Fra begynnelsen av lærte vi å hoppe uti bølgene uansett, selv om været var dårlig og våtdrakten råtten

– Fra begynnelsen av lærte vi å hoppe uti bølgene uansett, selv om været var dårlig og våtdrakten råtten

Er du i bølgene på Jæren treffer du antagelig Ine Haugen fra Stavanger.

Foto/ord: Ivar Vasstveit // Reve Allstars

Ine Haugen. Foto: Ivar Vasstveit

Bølgehistorien til sølvmedaljevinneren under fjorårets NM på Jæren, Ine Haugen (32), startet helt likt ganske mange andre jærsurfere: Med et stort brett og mye pågangsmot en sommerdag på Borestranden.

Det var storebroren deres som lærte Ine og lillesøster Marita å surfe, lenge før de hadde lappen.

– På den tiden syntes jeg det var veldig kult med sånn aloha-stil med hempsmykker, så jeg ville gjerne lære meg å surfe slik at imaget mitt passet overens med virkeligheten, sier Ine og ler.

Camp manager for Lapoint

Så fort hun ble 18 fikk Ine tak i en Mercedes som hun kjørte til stranden så fort skoledagen var over, og siden har surfen fulgt Ine gjennom livet. Den første utenlandsturen med brettet under armen gikk til en Lapoint-camp i Marokko samme år, og siden har det bare fortsatt.

I en periode var hun camp manager for Lapoint i Sri Lanka, før turen etter hvert gikk videre til Bali hvor hun hadde samme jobb.

Foruten surfen fikk hun seg et minne for livet da hun som camp manager måtte forberede seg på et mulig vulkanutbrudd. Det var aske alle veier, og flammene  stod opp i lufta.

– Det var surrealistisk. Jeg laget planer for hva vi skulle gjøre om det ble et stort utbrudd, og jeg gikk til innkjøp av masker, hatter og alt slags annet stash en trenger. Heldigvis er moren min veldig interessert i vulkaner, så hun hjalp meg med gode innspill, forteller Ine.

Surfmamsen

Ikke bare er Ines mor Bente vulkaninteressert, hun er også blitt sterkt fotointeressert etter at datteren leverte varene under NM.

Før jul gikk moren til innkjøp av et teleobjektiv. Dermed har Ine og søsknene fått sin egen personlige fotograf som følger dem, og mange andre, på Jærstrendene – når muligheten byr seg.

– Det begynte under NM i høst. Hun begynte å filme med mobiltelefonen sin. Ikke lenge etter ringte hun meg og sa «Gjett hva jeg har kjøpt?». Det var et teleobjektiv. Nå drar hun ut veldig ofte, både med og uten meg. Da sender hun meg en melding og spør «Hvor er de gode surferne?», sier Ine og ler.

Som regel er imidlertid Ine ute i bølgene, og moren fotografer.

–   Kelly Slater skrev i selvbiografien sin at han var ute hver dag, uansett forhold. Den har jeg tatt med meg: Surf hver dag. Hadde Kelly gått ut, må du gå ut.

Hør Reve Allstars-episoden med Ine Haugen, John Jacobsen og Kim Jung Reve her:

Ine Haugen. Foto: Ivar Vasstveit

Kelly Slater skrev i selvbiografien sin at han var ute hver dag, uansett forhold. Den har jeg tatt med meg: Surf hver dag. Hadde Kelly gått ut, må du gå ut.

Lagbilde for ny episode av Reve Allstars. Fra venstre: Ine Haugen, John Jacobsen, Ivar Vasstveit.
Ivar Vasstveit

Diktator i spikerteltet på Jærens rev. Opprinnelig fra Jørpeland, men har med årene søkt seg til Jærkysten hvor han og kona Alise er innehavere av en campingvogn med plen. Jobber til daglig innen kommunikasjon, og er på fritiden sjøfotograf, dronepilot og bodyboarder på lavt nivå. Driver av Reve Allstars