C-skins 2024
C-skins 2024

C-skins Wired+ 6/5

C-skins Wired+ 6/5

I 2021 drassa vi med oss C-Skins til Lofoten. I år dro vi den ikke lenger enn til østlandet. Annet enn at vi reiste kort, er det noe nytt? I så fall – hva?

Ikke la deg lure av fokuset på sko i åpningsbildet. Morten tråkka like så greit i den eneste hundebæsjen som var å finne på parkeringa. Det tok ikke mange sekundene fra skoa var av til drakta var på, driten var glemt og bølger i fokus.

Jækla blid når drakta går på såpass raskt
Jækla blid når drakta går på såpass raskt

Sjekk størrelsen

Drakta sklir på som alltid. Fleksen er det ikke noe å klage over. Størrelsen var MT, hakket for stor, selv om målene tilsa at denne drakten skulle passet ham perfekt. Morten er 180cm, ca. 80kg og bruker som regel størrelse M, selv om de fleste størrelsesguides vil det til at han skal bruke MT.

Ligger du og vaker mellom størrelser kan det virke som at det er lurt å gå ned en størrelse med C-Skins. Hetta? Den satt godt over den blankskurte issen.

Detaljene sitter
Detaljene sitter
En venn i vannet

Ikke noe gjennomgående flushing, men litt tilsig av vann i leggene på grunn av noe vi tipper kommer fra litt for mye neopren. Drakta føltes ganske lett i vannet og er digg under padling. Som de fleste drakter nå om dagen tåler den finfint 2,5 – 3 timer sessions i kulda.

C-skins leverer denne gangen med en ny neoprenteknologi de kaller Halo RD8.  Denne inneholder en tykkere foring som skal være laget av blant på kalkstein. Flaks de gikk for det og ikke kampestein, for drakta føles lett og varm.

Blir blid av å surfe, og å være varm
Blir blid av å surfe, og å være varm
Et glimt av en av de små kosebølgene ingen tok
Et glimt av en av de små kosebølgene ingen tok
Veldig bra

Vi har selvfølgelig lyst til å sette den negative fingeren på noe, men bortsett fra størrelsen er det lite på pirke på. Drakta føles digg, var veldig varm og kjennes ut som at den gjennomgående er av jevnt, høy kvalitet. C-Skins er en kjær favoritt hos mange surfere, vi skjønner godt hvorfor.

Som alltid er det vår egen opplevelse av drakta som deles her, vil du ha mer tekniske produktbeskrivelser finner du her på sidene til srfsnosk8.

Tykkelse: 6/5
Pris: 5999,-

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.