XCEL 6/5 INFINITI RR

Nytt år, ny Xcel modell. Vi har tidligere testet ulike varianter av Xcel sine våtdrakter, men infinity modellene er drakta flest hverdagssurfere tar i bruk. Årets modell er Xcel 6/5 Infinity RR (Radiant Rebound).

FAKTA OM DRAKTA

Nytt av året – det siste innen neopren teknologi.

  • Nanoprene Lite Limestone basert på neopren.
  • Radiant Rebound på innsiden ved bryst og rygg, bevarer kroppsvarmen.
  • Channel Flex, materiale for bedre flex

Pris: 4999,-
Kan kjøpes på surfshop.no

I BRUK

Ved første øyekast er det klare tegn på Xcel brand og at dette er en infiniti modell. De har samme detaljer som tidligere med glidelås på bryst, trådstrammer til hetta, glattkant til haka og ekstra varmende materialer på innsiden.

Førstegangs test, Unstad Lofoten, 7-8 grader i vannet, frisk offshore.
Drakten går lett på, føles stretchy og lettere enn tidligere modeller. Session 1, 2, 3 og 4 gir mer enn nok duckdives, padling og bølger til å virkelig teste modellen. Ingen flushing, veldig god fit og den koker. Hetta må av til tider for å lufte hodet. Mulig for tidlig på sesongen til en god tilbakemelding på varmen.

Vintertesten, Saltstein, 1,5 grad i vannet, overskyet, frisk bris, bra swell, 3,5 time.
Drakten er fortsatt lett å få på selv med 3 minus og snø på bakken. Stor spenning, det blir ikke stort kaldere enn dette i vannet. Etter tre og en halv time i vannet med mye bølger, duckdives og padling er konklusjonen den samme. Ingen flushing, god fit, og nå er den helt perfekt varmeregulert. Ikke et sekund ble brukt på å fryse.

KONKLUSJON

Xcel Infiniti skuffer ikke, men overrasker mer enn tidligere. Bedre fleks og føles lettere. Savner fortsatt strikk i hetta, men det er det eneste punktet vi ønsker oss forbedringer. En nydelig vinterdrakt som holder deg god og varm gjennom sesongen.