Annonse: Lapoint Ungdomscamp i Hoddevik
Ungdomscamp i Hoddevik

SOMMER MED LAPOINT

SOMMER MED LAPOINT

SOMMER MED LAPOINT

SOMMER MED LAPOINT

Surfing er mye mer enn en sport, det er en livsstil. Mange av de yngre surferne i Norge som glir inn denne livsstilen tar ofte sine første padletak i magiske Hoddevik. Vi tok en nærmere titt på denne unike bukta og sommereventyret som venter nysgjerrige surfere på ungdomscampene til Lapoint

Annonsørinnhold fra Lapoint Surfcamps.

Hoddevik
Foto: Hallvard Kolltveit/Lapoint

Hoddevik og Ungdomscamp med Lapoint er «the place to be» for ungdom som har lyst til å lære å surfe. Kombinert med uslåelige naturopplevelser og Lapoints ‘Goodtimes’ blir en sommeruke her ofte et minne for livet.

Beliggenheten på Stadlandet, det vestligste punktet i Norge, byr på vakre strender omgitt av majestetiske fjell og brusende bølger. Området har gode forhold mtp vær, hav og bølger, slik at Stad er blant Norges beste steder for å lære å surfe.

Bål og bølger. Foto: Hallvard Kolltveit.

Hoddevik og Ungdomscamp med Lapoint er «the place to be»

Dagens siste bølge. Eller? Foto: Lapoint.

Hoddevik er et unikt lokalsamfunn hvor alle kjenner alle, et sted man fort føler at du hører til. Mange ungdommer som kommer hit reiser alene for første gang og da hjelper det å bli tatt imot av en god, inkluderende gjeng.

Hoddevik er i essensen et utopia med egne regler, hvor hverdager ikke finnes – kun lange sommerdager med uendelige muligheter. Her formes bånd til sine medmennesker raskere enn andre steder og sterke vennskap utvikles like raskt som nye surfeskills. Med en atmosfære som dette er det lett å føle seg hjemme, og veldig vanskelig å dra.

Hopp i det. Dra på ungdomscamp. Foto: Lapoint.
Hopp i det. Dra på ungdomscamp. Foto: Lapoint.

Hoddevik er et knutepunkt for nordmenn som er lidenskapelig opptatt av surfing og havet, og Tavaha, nordens versjon av Aloha, som kort oppsummert handler om å ta vare på havet står sterkt i miljøet.

I løpet av uka på campen er alle med på strandopprydding og sortering av plast på Tavaha-låven. Siden 2017 har engasjerte gjester og ansatte i Lapoint plukket opp mer enn 30 tonn plast ved sine destinasjoner!

Tavaha! Foto: Simon Witturp.
Et vakkert sted blir renere. Foto: Simon Witturp.

Surfing står selvfølgelig i fokus, og de høye fjellene og lyse pastelldagene er en rimelig rå backdrop mens man leker i bølgene.

Du kan velge mellom tre ulike nivåer på surfeskolen;

Level 1 er for de som er helt ferske og skal lære å surfe for første gang.
Hvis man har vært på surfeskole tidligere og klarer å surfe hvitvannsbølger kan level 2, hvor du lærer å surfe små grønne bølger, være et godt alternativ.
Level 3 er for dem som klarer å være ute i lineupen og har lyst til å prøve seg på manøvre som bottom turns, cutbacks eller snaps.

Lapoint deles det inn i små grupper så gjestene skal få så mye individuell feedback som mulig.

Lite slår denne følelsen. Foto: Lapoint.
Klassisk! Foto: Lapoint.

En typisk dag på ungdomscampen starter med en god frokost før vi sjekker surfen og planlegger surfeøkten. Etter et par timers surf er det tid for en god lunsj, på stranda eller på campen. Alt smaker forsåvidt bedre utendørs, og servert med gode venner og en uslåelig utsikt mangler det sjelden på apetitten.

I Hoddevik er det også mange andre aktiviteter å utforske, og på ettermiddagene inviteres det til strandvolleyball, skating i minirampa, fisking, fjellturer og paddle boarding, det er nesten umulig å kjede seg i Hoddevik!

Med et slikt sterkt fokus på aktiviteter og sosialt samvær oppleves disse ukene også som en liten digital detox med en velkommen reduksjon i mobiltid blant gjengen.

Hoddevik. Mer enn bare bølger. Foto: Lapoint.
Flatt gir nye muligheter. Og venner. Foto: Lappint.

På kveldene er det middag på campen, før man koser seg med brettspill, filmkveld eller bare slapper av. For dem som ikke vil sove vekk sommerkvelden tenner de også leirbål på stranda, med grilling av marshmallows og gode samtaler i skumringen. Det blir ikke så mye mer magisk en sommerkveld med sand mellom tærne og vestlandsk stjernehimmel.

Hvis du eller noen du kjenner har lyst på en uforglemmelig sommer i bølgene, sjekk ut lapoint.no.

Stemning! Foto: Hallvard Kolltveit.
Et av Norges beste steder å lære å surfe. Foto: Lapoint.

Stad er blant Norges beste steder for å lære å surfe

Noe av det som gjør et opphold hos Lapoint så spesielt er folka som jobber der. Hos Lapoint er de opptatt av at alle skal føle seg inkludert i aktivitetene og at staffet er åpne og positive.

Svenske Johanna har surfet mye tidligere på Bali og Sri Lanka, men søkte seg til Hoddevik som surfeinstruktør siden hun syntes det ville være et eventyr å surfe i kaldt vann med så unike omgivelser som det Hoddevik kan tilby. Hun synes det beste med bukta er at det er så stille og fredelig, men samtidig utrolig mye å se og gjøre. Det er en uslåelig kombo du ikke finner mange steder! Hennes mest spesielle opplevelse hittil har vært å surfe i haggel og snø – det er ekte lidenskap for sporten og en utrettelig lyst på utfordringer som får henne til å padle ut i all slags vær.

Nok en dag på kontoret. Foto: Lapoint.

Camp sjef Jeanette er lidenskapelig opptatt av sport og natur. Hun har reist verden rundt for å surfe, og har jobbet som snowboardinstruktør tidligere. Hoddevik er stedet hvor hun føler seg mest hjemme og alltid vender tilbake til. Jeanettes mål er at alle som kommer til Lapoint i løpet av sesongen reiser hjem med et stort smil om munnen og nye surfeskills. For henne er det også viktig at hun får gitt noe tilbake til stedet, menneskene og naturen.

Instruktør Luke fra England startet å surfe allerede som syvåring. Etter ferien satt han opp en surfeplakat fra Australia over sengen – surfernes hjemland – og så fort han var gammel nok gikk turen down under. Etter fem år som surfeinstruktør i Australia var han på utkikk etter noe som var litt annerledes. Hoddevik traff ham rett i hjertet. Han er opptatt av at alle skal føle seg som en del av surfekulturen og at de som besøker campen ikke bare er gjester – men blir en del av Lapoint-familien.

Sjekk ut lapoint.no for nærmere info om surfcamp for ungdom og andre tilbud ved Lapoint i Hoddevik.

Henrik Bydal

Redaktør i SurfNorge, med tekst i blodet. Henrik skriver, utvikler konsepter, strategier, lager saker og fremfor alt, surfer.