I 1969 bestemte Doug Warbrick og Brian Singer seg for å starte å lage surfebrett. Dermed var et visst Rip Curl stiftet. Det hele starta i den lille byen Torquay ikke så langt unna Melbourne, Victoria, en by som forøvrig også er hjemmet til den verdensberømte Bells Beach. For Australia å være er dette en kald by, spesielt om vinteren er det ikke bare å hoppe i boardies og rashen for å padle ut. Nei her trengte man våtdrakter. De eneste våtdraktene man fikk kjøpt i 1969 var de som var laget for dykkere, og du kan jo tenke deg hvordan det var å padle i de. Man har kanskje hørt utsagn her til lands fra gamle vannmenn som «Dere har det så bra med de våtdraktene som finnes idag», eller «I min tid da var det kjipt å ta på seg våtdrakta da». Vel, sannsynligheten for at de har prøvd å padle i en dykkerdrakt anno 1969 er kanskje ikke så stor, for der snakker vi delvis vanntette teletubbies.
Doug og Brian bestemte seg for å gjøre noe med saken. De skulle produsere våtdrakter spesielt designet for surfere, med den bevegeligheten det krever uten å gå på bekostning av varme eller tetthet. Det skulle vise seg å bli starten på et eventyr som har sørget for å holde Rip Curl blant de ledende våtdraktprodusenter i over 40 år. Teknologien har kommet langt siden de første flerfarga våtdraktene i knæsj neongul, -rosa og -grønn rullet ut av fabrikken til Doug og Brian. Så det stemmer det de de gamle vannmenn sier. Vi har det MYE bedre idag, og ikke ser vi ut som et Nerdrum-maleri på en bad syretrip heller.
Flere ganger har Rip Curl revelusjonert markedet, med brandnavn som; E1, E2, E3, Fireskin og H-bomb(våtdrakta med varmetråder i ryggen). Og nå hevder de å ha brutt en ny barriere. Tørketid. Når nordavinden blåser i kuling, gradestokken er i den blå enden av skalaen og det kanskje til og med faller små hvite fra oven, da er det ikke så greit å trøkke beina ned i en våt våtdrakt. Det kan vel vi alle skrive under på.
Artikkelen fortsetter under videoen
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eal14Ad1yy8[/youtube]
Den bakenforliggende teknologien er en drakt i flere lag. Det laget som berører kroppen suger alt vann til et drenerende sjikt mellom ytter- og innerlaget for så å renne ned og ut av drakten. Den er gjort i ripcurls patenterte E3 teknologi som gjør den til en av de mest elastiske våtdraktene på markedet, og det betyr lengre sessions for oss. Drakten vant surfeindustriens egen årlige kåring for beste våtdrakt, og det ikke uten grunn. Les mer her.
Nå skal ikke SurfNorge drive markedsføring for RipCurl, men de er og blir en av de første aktørene i sporten og har tidvis vært overlegne på våtdrakter. Flere merker har fulgt i RipCurls fotspor, og konkurransen er nå beinhard. Det er ikke lenger ett ledende merke og det kommer nyvinninger fra alle kanter. Og hva betyr det? Jo, stadig bedre utsyr for oss som liker vannlek. Nok et fremskritt har gjort oss en unnskylding fattigere og tusen sessions rikere. Takk!
«Nå skal ikke SurfNorge drive markedsføring for RipCurl» neida!
Axxe, cyber og andre japanske våtdrakter er likevel i en annen verden når det gjelder flex, varme og slitestyrke.. Ny cyber 5/4 med hette på mål er 690$ ink frakt fra statene..samme som du betaler for ei vinterdrakt fra de store merkene her i Norge..
Å? Høres interessant ut! Har du en link til en hjemmeside eller lignende? Du snakker vel av egen erfaring? Hadde vært kult å høre mer!
Let us know!