RipCurl Lofoten

RIP CURL HEAT SEEKER

RIP CURL HEAT SEEKER

RIP CURL HEAT SEEKER

RIP CURL HEAT SEEKER

Det er ikke det at vi elsker å plaske i kaldtvann som gjør at vi surfer. Det er ikke fordi vi har en syk fetisj, dragning mot neglesprett eller drømmer om brain freeze. Nei, det er fordi surfing av gøy. Å fryse, derimot, det er alt annet enn gøy. Rip Curl Flashbomb Heat Seeker gjør sitt for å sørge for at du holder deg varm og kan surfe videre når andre må gi seg for dagen.

Se hva som skjedde da brennheite Rolf Oftedal fikk teste Rip Curls varmeste våtdrakt i noen av verdens kaldeste farvann.

Betalt innhold/annonse for: Rip Curl Flashbomb Heat Seeker
Filmet av: Mats Slaastad Birkelund for SurfNorge Brand Lab

«Det er utrolig viktig å ha en våtdrakt som er tett og ikke slipper inn vann» sier Rolf Oftedal som fikk gleden av å prøve Rip Curl Flashbomb Heat Seeker 6/4 mm. Sammen med Stian Morel driver han Arctic Coworking Lodge, og er det noe Rolf gjør mer enn de fleste er det å tilbringe tid i kaldt vann. Det betyr at en drakt som holder på varmen er essensielt, spesielt her hvor forholdene kan være variable.

«Satt og venta lenge mellom setta, men det var ikke noe stress med den drakta her,» forteller Rolf etter en session du sikkert gjerne skulle hatt selv.

«Sykt fleksibel»

For å lage en varm drakt har man ofte bare laget en tykk drakt. For Rip Curl har det handlet om mer enn bare det. Fokuset har vært å lage en drakt som både er varm, fleksibel, sitter godt, tørker fort og er lett å tråkke inn og ut av. Å stå hutrende på parkeringsplassen og knote med drakta er ikke slik man helst vil avslutte en dag med perfekt surf. Med Heat Seeker slipper du det.

«Den kjennes faktisk helt sykt fleksibel ut i forhold til tykkelsen sin» sier Rolf. Selvsagt på en parkeringsplass, gira på å komme seg i vannet så fort det lar seg gjør. At surferne er i fokus for Rip Curl er ikke noe nytt, det har vært kjernen siden starten.

«Draktene våre er laget av surfere, for surfere. Vi har testet Heat Seeker over hele verden for å få teknologien til å stemme,» fordeler Cameron Lamperdt fra Rip Curl. Nå er den også testet i Unstad. Varm nok? Ja, det kan du banne på. Fleksibel nok? Ja, det meste tyder på det.

Rip Curl Heat Seeker
Rip Curl pusher grenser – igjen!

Så, hva er det som gjør Rip Curl Heat Seeker akk så varm, men likevel så fleksibel? Jo, svaret er selvfølgelig av det innovative slaget. Helt siden 1969 har Rip Curl jobbet mot å laget den ultimate våtdrakten. Det betyr at å tenke nytt faller selskapet helt naturlig.

«Nøkkelen til draktens egenskaper er et materiale kalt Flex Energy,» sier Cameron Lamperdt videre. «Drakten har en revolusjonerende lining som genererer varme når du beveger deg i vannet. Resultatet er altså at om du holder deg aktiv, så holder du deg ikke bare varm. Du genererer din egen varme.»

Resultatet er en drakt som i tillegg til være en av verdens raskest tørkende drakter, er svært fleksibel og veldig varm. Ønsker du å vite mer om drakten eller sikre deg en nå som kulda slår inn for fullt? Da er det bare en ting å gjøre, klikke brennkvikt på knappen under.

Om du holder deg aktiv, så holder du deg ikke bare varm. Du genererer din egen varme

Rip Cur Heat Seeker. Innovasjon fra topp til tå.
Varm i kulda med Rip Curl Heat Seeker.
Lett på. Lett av. Raskt uti.
Surf til mørket tar deg. Ikke kulda.
Fakta om drakta

Drakten Rolf Oftedal testet er en 6/4 Rip Curl Flashbomb Heat Seeker. Sko og hansker er også levert av Rip Curl i dette som er et betalt innhold for Rip Curl, filmet av Mats Slaastad Birkelund for SurfNorge Brand Lab. Enda viktigere er kanskje dette, for rent teknisk kan drakten vise til:

Liquid Mesh – Sørger for overlegen fleksibilitet takket være paneler som absorberer solvarme, samt hindrer vind å trekke gjennom.
Thermo Shield – Hindrer vind å trekke gjennom i armene, noe som totalt sett øker varmen.
Flex Energy – Neopren som genererer varme når man er i bevegelse.

Mer om drakten kan du lese her på Rip Curl sine egne hjemmesider.

Rip Curl Heat Seeker
Ut for mer.
Henrik Bydal

Redaktør i SurfNorge, med tekst i blodet. Henrik skriver, utvikler konsepter, strategier, lager saker og fremfor alt, surfer.