Se hva som skjedde da proffene inntok Hoddevik. Gony Zubizarreta og Marlon Lipke dro på en minneverdig bølgejakt i Hoddevik.
Foto: Hallvard Kolltveit
Video: Jonathan Strömberg
Alle som surfer har opplevd øyeblikk som sitter klistret som tropisk voks på sjela. Det kan være den første bølgen, den siste tuben, en cutback av det sjeldne slager eller dager med venner og familie i vannet. Og selv om vi ofte søker utenlands for å finne de perfekte linjene, er det lett å glemme at vi bor i et av de mest eksotiske surfelandene i verden. Til tider ugjestmildt, ofte uforutsigbart, men det hender at alt klikker å plass. Som da et av tidenes råeste swell traff norskekysten en høstdag i 2017.
Jeg ble målløs da vi kjørte inn i bukta
Gony Zubizarreta og Marlon Lipke har surfet verden rundt, men da Lapoint inviterte til strike mission i det kalde nord, fikk de oppleve en annerledes side av surfingen. For de to proffene ble det en session de aldri vil glemme i et swell som norske surfere alltid vil lengte tilbake til. Bevismaterialet finner du i filmsnutten under!
Da proffene inntok Hoddevik
– Det var helt utrolig. Helt ulikt noe jeg har gjort tidligere. Forventningene var høye etter å ha hørt om Norge og sett filmer herfra, men jeg ble helt målløs da vi kjørte inn i bukta, sier Zubizarreta som selvfølgelig snakker om inngangen til Hoddevik. Et sted som aldri slutter å imponere.
På tross av røft vær og vrien surf, fikk de noen fine dager i Hoddevik, hvor de fant seg godt til rette i lokalmiljøet i tillegg til i vannet.
– Det føles omtrent som du lever i et eventyrland, forteller Marlon Lipke om opplevelsen blant norske bølger. Hoddevik vil han mer enn gjerne tilbake til.
Heavy høst
Det var ikke bare i Hoddevik gjengen fant bølger. Fra Østfold til langt nord ble det en strike mission for historiebøkene. Sjekk hele klippet under.
Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.