OVERBLIKK

OVERBLIKK

For å få maks ut av bølgen er det viktig å ha overblikk. Å få det raskt gir deg muligheten til å matche padlehastigheten til bølgen og få den perfekte timingen. Det er viktig å få et raskt overblikk over bølgen som skal surfes. 

Å få overblikk gir deg mange fordeler:
Du ser hvor du ligger posisjonert i forhold til bølgen som kommer.
Du ser hvor bølgen vil bryte.
Du kan se hvor neste seksjon vil være, og om du må ha høy fart for å komme forbi skummet osv.

For å få overblikket er det ikke bare å kaste et blikk over skulderen, men viktig å vite hva du må se etter. Nettopp dette gir Shannon Ainslie deg tips om her.

Se videoen og ble en bedre surfer med Shannon Ainslie:

Abonner på SurfNorges Youtube kanal her
surfcoach.no
surfcoach.no

Surf med Shannon

Shannon Ainslie er fra Sør-Afrika, men er bosatt i Stavanger hvor han trener og hjelper surfere med å forbedre teknikken sin, øke kunnskapen og få det mer gøy i vannet. Shannon har surfet siden 1997 og har drevet med surf coaching siden 2004. Flere av hans elever har blitt veldig, veldig gode. Blant annet har de representert Sør-Afrikas landslag, vunnet internasjonale konkurranser, verdensmesterskapstitler og surfer i OL.

Har du lyst til å bli en bedre surfer? Les mer og kom i kontakt med Shannon Ainsle på surfcoach.no

Husk også å følge ham på @shannonainslie og @surfcoach.no

Shannon på SurfNorge

Shannon Ainslie er involvert i mye som foregår rundt omkring i surfe-Norge. Blant annet er han trener for Brettforbundet Surf. Det har tatt ham til blant annet El Salvador med blant annet Noah Storhaug og Zukas Løining.

I tillegg har han bodd mange år i Lofoten. Lurer du på hvordan Lofoten er? Vel, ta en titt på Surfers of Lofoten her.

Foto: Emma Ward
Foto: Emma Ward
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.