VISSLA NORTH SEAS

Fakta om drakta

Denne var vi veldig spent på. Vissla-drakten ser kul ut med små fargedetaljer, men den virket tynn i forhold til de andre draktene. Her var vi redd for at design og kvalitet ikke ville samsvare, men der tok vi grundig feil. 

Harde fakta: 

Drakten er 5,5 mm tykk og enkelte deler er 4,5 og 3,5 mm tykke. Altså tynnere enn mange av de andre draktene i testen. V-foam neopren skal være en av markedets varmeste typer neopren. Glideskin på ermene hindrer flush. Cris-X panelet sørger for at den er svært enkel å få av og på. 

Pris: Fra 3300,- uten mva og frakt.

Kan kjøpes: Kontakt Vissla på [email protected] og sjekk modeller på https://www.vissla.com

TESTEN

Vi gruet oss til å gå i vannet med denne drakten. Den virket nemlig så tynn, men faktisk er den en av de varmeste draktene vi testet. Mykt innerfór av varm ull fra topp til tå gir god varme. Tørker fort, tight i ankler og armer. Ingen flush. Hetta satt godt og siden drakta er såpass tynn, er den også veldig fleksibel. En av dagene, da det var 2 grader i vannet og lenge mellom bølgene ble den litt kald i lysken, men alt i alt en helt suveren drakt.

Alt i alt en helt suveren drakt.

Hette

Bremmen så først litt teit ut, men når du først har drakta på og er i vannet, så ser den bra ut og funker enda bedre. Litt stram i strikken, men ellers myk og god hette. Digg ull, tett over haka med varm og bra størrelse. Tommel opp.

Søm/liming

Her er det ikke noe tull. Trippel-limte sømmer (Power Seam), vanntette Power Seam sømmer på utsiden og veldig god flex. Glideskin var en ny oppdagelse for oss, en måte som gjør at drakta sitter ekstra tight i håndledd og ankler. Kan kanskje føles litt stram for enkelte.

Passform

Drakta sitter perfekt. Ikke bare ser den veldig kul ut, men i ermer og føtter ligger det en slags gummistrikk som ikke gnager, men bare sørger for at drakta er tight og fin. Å komme seg inn og ut av den var en fryd. Vissla har gjort en genistrek ved å lage en tverrgående skrå variant (PK S Lock med Cris-X panel) som gjør at man lett kommer inn og ut.

Lei av å stå på parkeringsplassen som en idiot? Da er dette drakta for deg.

Konklusjon

Vissla North Shore var overraskende varm, selv på de kaldeste dagene. Her fikk vi oss en skikkelig øyeåpner og det er ikke mye å utsette på denne drakta. Ble litt kald på kølla etter en 2,5 timers økt, men det var også under en rolig session med mye stillesitting. En annen session med mye aktivitet var det så varmt at man måtte lufte ut litt innimellom. Kult design, som på en minimalistisk måte står ut i mengden. En klar favoritt og en veldig, veldig positiv oppdagelse. Spesielt hyggelig er også prisen, sammenlignet med mange andre.

Se neste drakt, Patagonia R5 Yulex