SRFACE 4/3 VÅTDRAKT

SRFACE 4/3 VÅTDRAKT

SRFACE 4/3 VÅTDRAKT

SRFACE 4/3 VÅTDRAKT

Ny våtdrakt. Kanskje ikke like morsomt eller inspirerende som å finne drømmebrettet, men vel så viktig. For har du ikke drakta til det, får du garantert aldri bølger. Som du sikkert vet myldrer det av muligheter der ute, også av alternativer til de mest etablerte merkene.

Vi lot oss friste til å klemme kroppen ned i Srface 4/3 – burde du også gjøre det samme? Vel, det er det bare én måte å finne ut av på, nemlig å lese videre.

Bilder: Henrik Bydal, Srface

Drakten har blitt testet over lang tid, både på sensommeren 2019 og tidlig-sommeren 2020 hjemme i norske farvann, men også utenlands under de kaldere månedene og før pandemien tok oss. For det er jo da man trenger en 4/3, er det ikke? Altså ikke under en pandemi, men i de varmere sommer- og vårmånedene hjemme. Og på turen du så langt i år må skyte en hvit pil etter, men sikkert sitter og drømmer om.

Nok om det, la oss snakke drakt! Sjekk ut filmen også, så kan du se hvor bra livet ditt blir i en våtdrakt som dette. Kanskje.

HVA ER DETTE FOR EN DRAKT DA?

The ultimate wetsuit for every surfer! Det er ikke små ord de lirer av seg på hjemmesiden sin, og drakta er faktisk et imponerende stykke arbeid. Srface markedsfører draktene sine som rimelige drakter med fokus på ”high performance”. Helt konkret dreier det seg om «high performance wetsuits, without the high performance price tag,» som de skriver sjøl.

Det kan jeg trekke et lettelsens sukk over. High performance surfing anklages jeg svært sjeldent for, men selv en middelmådig surfer trenger en skikkelig drakt. Og at Srface-drakta holder høy kvalitet, er det ingen grunn til å tvile på.

For selv om jeg surfet like lite imponerende som alltid, gjorde jeg det både med komfort og behag. Drakta har god stretch, virker solid og designmessig holdes det enkelt med en sort drakt ispedd noen oransje detaljer.

Du vekker kanskje ikke oppsikt med denne, men det er ikke alltid nødvendig. Av og til er det deilig å bare gå under radaren. Spesielt når kroppen har bikka 40 og beina skrangler og kroppen krangler som aldri før. Det eneste jeg vil er å surfe. Det er null stress i denne.

Men ja, før jeg fikk gleden av å surfe i Srface 4/3 var det shopping-tid. Selvfølgelig på nett.

Drakta funka veldig bra her!
Hvordan bestille?

Det er mange måter å handle våtdrakt på. Du kan velte rundt i et prøverom på vei inn og ut av en drakt, bestille noe på måfå på nettet og håpe den passer eller bare handle av gammel vane. Størrelsene varierer like mye som det finnes antall drakter. Heldigvis har Srface gjort prosessen smidig. Både når det gjelder å finne riktig tykkelse, størrelse og selve bestillinga.

Bare klikk inn hvor i verden du skal surfe, når på året du skal gjøre det, størrelse, vekt og vips – så får du anbefalt en drakt. Kjekt var også tipset om å gå litt opp i størrelse fremfor ned, om du var i tvil.

Drakta kommer direkte fra Srface selv og de har droppet distribusjonsleddet, noe som skal sørge for lavere pris. Hvor stor forskjell på prisen det gjør, er jeg egentlig litt usikker på, det er jo mange faktorer som spiller inn på netthandel til Norge.

Designe din egen drakt? Glem det! Fargevariasjon? Niks. Draktene kommer i ett design – sort, men i et rikt utvalg av størrelser. Tykkelsen kommer fra 3/2, sveiver innom allsidige 4/3 og i en 5/4 med og uten hette. Alle de tykkere draktene har et behagelig ullfor, gode sømmer og et panel som tetter for vinden. Yay.

En skikkelig vinterdrakt ryktes å være trappene. Den skal bli spennende å teste når kulda virkelig setter inn.

Og jaggu funka den brillefint her
Førsteinntrykk

Noen dager etter bestillingen er gjort står det en munter fyr fra et eller annet transportselskap på trappa. Med seg har han en myk, neopren-luktende pakke. Ved første åpning lover det godt. Gøyale små beskjeder, en drakt som virker å holde høy kvalitet, skikkelige sømmer og en kjekk såpe til å vaske drakta med. Alt pakket inn i en pose som også kan fungere som våtdrakt-bag. Jaggu har de tenkt på det meste, selv om jeg sikkert roter bort såpa og sannsynligvis har bedre våtdrakt-bagger enn den litt gimmick-aktige posen.

Ved hjemmeprøving ser drakta ut til å sitte som et skudd både over skuldre og potetgull-mage. Selv om det tydeligvis er en lattervekkende affære å se meg sprade rundt i stua med drakta på, føles det godt. Såpass behagelig at jeg går unormalt lenge med den i eget hus. Det får man ta som et godt tegn. Lett å ta den av er den også.

Første bruk

Sommersurf i Norge. Ikke alltid så gøy, men alltid gøy likevel. Drakta er fleksibel, flusher ikke, kjennes myk og god. Veldig, veldig bra på de fleste punkter som betyr noe. Lett å komme inn i, lett å komme seg ut av, tett og varm uten å bli overopphetet. Fin å se på og digg å ha på. Å holde det basic holder i massevis, virker det som.

Digg, men kan fort bli kjip hvis drakta er skvip.
Andre-tredje og etter mange-gangers-inntrykk

Etter flere sessions i Norge, venter utlandet. En ting er jo å bruke en drakt i ny og ne, sommersurf gir ikke mye surf her hjemme. Men hvordan ville drakten tåle daglig bruk i nesten en måned? Jo, temmelig bra skulle det vise seg. Jeg fikk juling på supertubos, stiftet nærkontakt med revet og sjøpinnsvin på Lagide og padlet beachbreaks, point breaks og all-slags-breaks fra morgen til kveld. Drakta? Jo, den tenkte jeg ikke så mye på, og det er et tegn på at den funker som få.

Performance surfing ble det aldri, ei heller kommer det aldri til å bli det. Men at Srface 4/3 dekker mine og mange andres behov, det er jeg temmelig sikker på. Lett, nett og tett – akkurat som en god drakt skal være. En no bullshit drakt for surfere flest.

Nå, nesten ett år etter jeg prøvde den for første gang, var den like god som da. Vannet var varmt, bølgene fine, været godt og smilene satt løst. Surfingen? Nei, den snakker vi om en annen gang.

Følelser fremfor teknikk

Det tekniske orker jeg ikke å gå inn på akkurat nå. De tingene kjeder meg, for å være helt ærlig. Så om du vil lese mer om akkurat de detaljene anbefaler jeg å svippe innom nettsidene til Srface og sjekke det selv.  Det som betyr noe for meg er først og fremst hvordan drakta føles, og spør du meg føles den bra.

Prismessig er det vel å ta i å kalle den en billig-drakt, med frakt, moms osv. finner du lignende drakter i samme prisleie her hjemme også. Men at det er et alternativ til de mer etablert og mer kjente draktene, bør det ikke herske noen tvil om.

Er du mer teknisk drevet enn meg, her er noen høydepunkter fra Srface selv:

Navn: Srface 4/3
Tykkelse: 4/3
Sømmer: Sealed outside seams. Taped inside seams.
Materiale: Japanese limestone neoprene
Pris: Fra 199 og 215 Euro (frakt mm. kommer i tillegg) Total pris vil avhenge av både moms, frakt og ikke minst valuta. Av en eller annen grunn er det forskjellig pris på herre- og dame-draktene.

Sjekk ut Srface Wetsuits og dine muligheter her. 

Her funka den jaggu også.
Konklusjon og dette om prisen

Om drakta er bra? Ja, veldig. Om den blir så mye billigere? Sannsynligvis ikke. I utgangspunktet er prisen ok, men med frakt, dårlig valuta-kurs og moms så er det nok ikke her du sparer mest penger i løpet av livet. Men likevel – Srface 4/3 er definitivt verdt penga. Sannsynligvis er det en drakt du kommer til å sette stor pris på og forhåpentligvis bruke mye. Det gjør i alle fall jeg jeg.

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.