RIP CURL FLASH BOMB 6/4

 Fakta om drakta

Rip Curl F-Bomb har etter hvert blitt en klassiker. Selskapet er kjent for å levere drakter av ypperste klasse og F-Bomb har helt siden den ble lansert gjort det skarpt i testen. Rip Curl var blant de første i verden med sitt hurtigtørkende innerfór, en løsning mange andre nå også tilbyr. 

Siden F-Bomb ble lansert har Rip Curl stort sett raffinert drakten år etter år, 2017 er intet unntak.

Harde fakta

Også Rip Curl øser over av stilige fremmedord og ny teknologi. E5 Super Stretch Flash Lining skal gi 25% bedre stretch enn andre drakter. Tørker også veldig, veldig fort. Har ingen sømmer i underarmene, noe som gir økt bevegelighet og ingen deler som gnager.

Pris: 3999,-

Kan kjøpes: https://session.no

TESTEN

Drakta sitter som et skudd og er lett å få av og på. At den går fra 6 millimeter til 4 millimeter enkelte steder, gjør at den kan oppleves litt kald. Dette går imidlertid fort over og etter noen minutter i vannet er den varmet opp og behagelig i temperaturen. Rip Curl F-Bomb er lett og ledig å padle i, veldig fleksibel og flusher lite også ved skikkelige duckdives som river i hodet. Hetta er i trangeste laget, men selv etter et par timer i vannet er det godt og varmt. 

Drakta er lett og ledig å padle i.

Hette

Er det én ting å utsette på denne drakten, så er det faktisk hetta. Den er noe trang rundt nøtta. Har du et hode i XL size så finnes det nok bedre alternativer. På den andre siden forhindrer det flush, men en alt for trang hette er greit å unngå.

 

Søm/liming

E5 Flash Lining gir mer fleksibilitet enn tidligere, og drakta er veldig fleksibel og god. Det er ikke sømmer under armene eller på skuldrene, noe som gir økt komfort. 

Passform

Drakten er lett å få av og på, den sitter som et skudd og har ingen steder det gnager. F-Bomb er ekstremt fleksibel og lett. 6 millimeter tykkelse der det trengs som mest, samt 4 mm andre steder bidrar til å skape en drakt som både fleksibel og varm i flere timer.

Hetta er litt trang og klemmer trynet noe sammen.

 Konklusjon

Rip Curl F-Bomb er en favoritt og et sikkert kjøp. Den er varm og myk i stoffet, har veldig god stretch og flex. Ikke rart at flere av verdens beste surfere tyr til denne drakta. Hetta er litt tight over haka, og i panna. Vær obs. på at drakta føles litt kald når man går uti, men etter noe få minutter er den varm og god i flere timer. Ble litt kald i skrittet etter to timer i vannet, men så var det jo også 1,7 grader.

Rip Curl påstår selv at de lager verdens beste våtdrakter, vi er ikke helt sikre på at det er korrekt, men her får du en svært god, fleksibel og varm våtdrakt du kan ha glede av i lang, lang tid.

Se neste drakt, Vissla North Seas 5.5