PATAGONIA R5 YULEX

FAKTA OM DRAKTA

Patagonia er den første produsenten i verden med en våtdrakt laget uten neopren. Draktene er hovedsakelig laget av Yulex, en type fornybar naturlig gummi Patagonia henter ut fra trær i Guatemala. Dette er den første våtdraktprodusenten som har tatt steget og går i bresjen med et materiale som er bedre for planeten. 

Harde fakta: Neoprenfri, 85% Yulex og 15% syntetisk gummi. Supratex kne og ankel 

Pris: 5999,-

Kan kjøpes: http://www.sup.no

TESTEN

Drakta har hatt oppgraderinger siden i fjor. Ny type glidelås og en ekstrem forbedring i type materiale. Merker man forskjell? Ja. Drakten sitter fortsatt godt, er fortsatt fleksibel og varm. Men den føles noe stivere enn sin forgjenger. Som tidligere kjenner man kulda gjennom stoffet ved anklene, men dette går fort over og man er varm over hele kroppen.

Hette

Patagonia R5 Yulex har et mykt, varmende fór som tørker fort og gir økt komfort. Hakepartiet dekker greit over haka. En enkel mekanisme sørger for at du kan stramme til strikken skikkelig og forhindre iskalde flush. 

 

Søm/liming

Sømmene i Patagonia R5 Yulex er sydd med bånd, trippellimt og innvendig teipet. Dette sørger for tette, men samtidig fleksible sømmer.

Passform

Drakten er lett å ta av og på. Sammenlignet med fjorårets modell som hadde todelt frontparti var den minst like enkel. Supratex-stoffet på anklene hjelper også på å komme seg ut og inn. Ellers sitter drakten veldig godt og det danner seg ikke luftlommer.

Merker man forskjell? Ja!

KONKLUSJON

Patagonia R5 Yulex er en jevnt over veldig god drakt. Varm og god, selv om den var litt kald ved anklene i starten. Positivt at de har innført ny frontzip. Det mest positive er likevel det de har gjort ved å innføre en neoprenfri drakt. Selv om drakten føles noe stivere, føles den bedre på samvittigheten. Og hva er viktigst – mer flex eller en litt bedre verden?

Se neste drakt, O’Neill Psychotech F.U.Z.E 6/5/4