O’NEILL PSYCHOTECH F.U.Z.E 6/5/4

Fakta om drakta

O’Neill har siden vi startet testene gått fra å være en av de kaldeste til en av de varmeste draktene. Merket er velkjent, men har ikke vært av de mest fremtredende i det norske markedet. Er dette drakten som skal gjøre noe med det?

Harde fakta: O’Neill sin neoprenvariant kalt Technobutter 2 med 2-Air Firewall isolering. Super seal cuffs for ekstra tetthet rundt håndledd.

Pris: 5499,-

Kan kjøpes: https://pointbreak.no

TESTEN

Drakta er myk og tett, det kom neste ikke vann inn. Var ikke engang grøssen etter 2 timer og holdt greit på varmen i 3 timer uten å fryse. O’Neill Psychotech F.U.Z.E 6/5/4 er lett å få av og på, men er litt trang enkelte steder. Ble også litt kald på ryggen ved mye venting, men vanntemperaturen var også ekstremt lav den dagen.

Hette

Hetta var digg, men strikken rundt var veldig stram. Kan ha noe med testerens store hode å gjøre. 

Trang i strikken rundt trynet. Sikkert pga. tjukk i huet. 

 

Søm/liming

 Sømmer uten sting sørger for helt vanntette sømmer.

Passform

O’Neill Psychotech F.U.Z.E 6/5/4 er lett å komme inn og ut av. Det er lite vann som kommer inn når man blir vaska av bølgene. Holdt greit på varmen i 3 timer uten å fryse. De kaldeste dagene kunne man kjenne det kom vann inn, men fortsatt meget fornøyd med drakta.

Foretrekker heller at de er litt vide og tape enn at de er så satans trange.

Konklusjon

Den er myk, fleksibel og varm, men enkelte områder føles den litt for trang. Sånt avhenger selvsagt av den enkeltes kropp, størrelse og fasong. Drakta er varm og god, selv etter 3 timer i vannet er temperaturen ok. Drakten holder jevnt over et høyt nivå og den har tatt mange sprang i kvalitet og følelse de siste årene. Litt stiv pris, men drakta føles solid, varm og meget god.

Se neste drakt, Finisterre Nieuwland 5