Matuse Tumo 5/4
Matuse Tumo 5/4

Tykkelse: 5/4 mm
Pris: 5500,-

Hva Matuse sier om drakten

Geoprene: Matuse sitt naturlige alternativ til neopren. Varmere, lettere og tåler mer. Laget av Yamamoto Limestone, noe som skal gi økt fleksibilitet, en varmere og lettere drakt.

Mer naturlig: Laget av Yamamoto Limestone, som er 99,7 prosent rent.

Lettere: Yamamoto Limestone geopren absorberer mindre vann enn vanlig neopren, noe som gjør at den veier mindre i vannet.

TESTEN:

På land:

Drakten var noe hardere å få på enn de andre modellene, noe vi mener er på grunn av typen neopren. Føltes mindre fleksibel enn vanlig neopren, men neoprenet virket holdbart og det er et pluss med en miljøvennlig variant. Drakten føltes ved første inntrykk varm til å være 5 milimeter. Hetten manglet beskyttelse til haken.

I vannet:

Fra første padletak merket testpanelet at glidelåsen ville skape problemer. For hvert tak stakk den inn i brystet, noe som var ukomfortabelt. Drakten føltes varm den første perioden, men ble kald i nyreområdet etter en stund. Problemet med glidelåsen førte også til noe mer flushing.

Varme:

Drakten holder til korte vintersessions. Flushingen gjorde at drakten holdt mindre på varmen enn den i utgangspunktet kunne gjort.

Kjøpe eller ikke kjøpe:

Drakten får pluss for type materiale. Desverre blir det for mange punkter som trekker ned til at vi kan anbefale drakten. Glidelåsen, flushingen og at drakten ble fort kald, i tillegg til prisen gjør at vi ikke kan anbefale denne.

[vimeo width=»1000″ height=»600″]https://vimeo.com/28361152[/vimeo]