C-SKINS WIRED DRYKNIT 6/5

 Fakta om drakta

C-Skins er en av de gamle traverne på markedet. I år etter år har de levert drakter av høy kvalitet. De har vært kjent for sine varme drakter og har en svoren skare av fans. Likevel har ikke merket blitt like stort i Norge som flere av sine konkurrenter.

Harde fakta: Dryknit fór med en innvendig folie gjør at kroppstemperaturen kommer tilbake til deg igjen. H2X Dry Flex neopren med luftlommer i sies å være 20% lettere enn annen neopren når det blir vått.

 

Pris: 3499,-

Kan kjøpes: http://www.srfsnosk8.no/

TESTEN

Drakta var utrolig myk og lett i neoprenet. Den er laget i Thailand, som er kjent for å produsere bra våtdrakter. C-Skins Wired Dryknit var lett og smidig å ta på. Det eneste er inngangen til hetten som er noe trang, spesielt hvis man har stort eller mye har. Dette er egentlig litt rart siden hetten er forholdsvis stor.

Å få den av var enkelt. Passformen var god.

For en fyr med lange armer og ben er det viktig med god lengde, og det hadde den.

Hette

Har du stort hode er dette en drakt som må prøves. Hetta på C-Skins Wired Dryknit er stor og behagelig. Den lille flappen som går over haken er også meget bra konstruert med tanke på passform. Det eneste negative med denne flappen er at den ikke er i strammesystemet. Det gjør at den kan ekspandere når den blir presset av vann og slipper inn bitte litt vann i de verste wipeoutene.

 

 

Søm/liming

Alle sømmer er sydd og limt med bånd.  Disse sømmene varer generelt mye lengre enn dobbel-limining. Limte sømmer har en tendens til å bli tørre og dermed miste flexen. Da sprekker de opp og det kan oppstå lekkasje. C-Skins Wired virker veldig tett i sømmer og båndene har god bredde, noe som er nok et kvalitetstegn.

Passform

Passformen er bra. Testpiloten fikk en L selv om han egentlig er MT (medium tall). Problemet var bare at MT-modellen måtte sendes fra Oslo og det var swell på vei.

Jeg gadd ikke vente. Det var meldt bølger.

 Konklusjon

 
Her får du mye drakt for pengene! Den virker solid og av høy kvalitet. Den er nok ikke like fleksibel som Rip Curl- drakten, men det er bare ørsmå forskjeller. Til gjengjeld er den utrolig varm, som gjør at kroppen holder seg mer fleksibel. Draktene i toppsegmentet er generelt sett veldig bra, men denne overrasket positivt.
 
Drakten ble testet på vestlandet. Forholdene holdt 6-7 grader i vannet og i alt fra -3 fralands til sol og stormsurf. Testeren er generelt aktiv i vannet, men opplevde til tider venting på opp til 15-20 minutter mellom bølgene.