Billabong Xero Enduro 7/6
Billabong Xero Enduro 7/6

Tykkelse: 7/6 mm
Pris: 3700,-

Hva Billabong sier om drakten:

Xero Foam Technology
: Bedre isolasjonsevne og fleksibilitet grunnet ny teknologi ved produksjonen av neopren.

Welded external seam construction: Limte og vanntette eksterne sømmer som sørger for god fleksibilitet og bedre varme.

Drymax furnace lining: Hurtigtørkende innerlag som sørger for at drakten holder på varmen og tørker fort.

TESTEN:

På land:

Grei å ta på selv med 7mm neopren. Glidelås feil vei, noe som var litt klønete. Drakten føltes noe bulkete enkelte steder selv med rett størrelse. Et lite slit å få av. Det viste seg også at hetta er i trangeste laget for de av oss med litt stort hode, resultat – en halv centimeter dyp fold i panna. Gikk bort etter 4 timer.

I vannet:

Kjennes lett og fleksibel til å være så tykk. Til tider litt vel varm, men det kan man nesten ikke klage på. Drakten er fleksibel, men man merker de 7 millimeterne når det blir mye padling.
Mangler noe form for vannlås på armer og bein noe som førte til flushing i både armer og bein flere ganger. Glidelåsen på brystet slipper også inn litt vann. Vi mistenker det kommer av tykkelsen, og at når neoprenet bøyer seg blir det mer plass for vannet til å slippe inn.

Varme:

Drakta er god og varm, nesten for varm når aktiviteten er høy. Passer nok best for frossenpinnene, deg som liker deg beste på skulderen eller rett og slett hater å fryse. Flushingen ved armer og bein og det lille innslippet av vann på brystet ødelegger litt for den totale varmeopplevelsen.

Kjøpe eller ikke kjøpe:

Kjøp hvis du trenger noe du aldri kommer til å fryse i, vårt testpanel synes den var litt i drøyeste laget og du får nok mer for penga ved å gå ned i tykkelse.

[youtube width=»1000″ height=»600″]https://www.youtube.com/watch?v=Im28MFk0Vlg[/youtube]