XCEL DRYLOCK - KOKVARM?

Xcel har vært på det norske markedet lenge. Lenge nok til at man sjelden er i vannet en session uten å se noen med en våtdrakt fra nettopp dem. Vi har testet drakten tidligere, men i år mottok vi drylock-versjonen. Dette er toppmodellen til Xcel, mer naturvennlig denne også, det er fint at flere går denne veien! Hurra for det.

Xcel drylock
Xcel drylock
Xcel drylock innsiden
FAKTA OM DRAKTA

Nytt av året – drylock i 6/5mm.

  • Limestone nanopren, myk, lett, varmt og mer naturlig materiale.
  • Celliant black smartfiber foring for rask tørk og varme

Pris: 4999,-
Kan kjøpes på surfshop.no

I BRUK

Hver gang vi tester Xcel sine vinterdrakt, skjer det samme. Vi blir varme, sier den er fleksibel selv om man kjenner at de er relativt tykke. Vi koser oss. Unikt med drakten er dette – Drylock ved ankler og håndledd, magnetfeste på glidelås og tråd som hettestrammer.

Det er ingen problemer å få drakta av og på. Den er myk og sitter godt. Hetta føles bra, selv om vi ikke er storfan av tråd som strammemekanisme. Tidligere har vi hatt noe flushing i beina ved harde wipeouts. Det merket vi ikke noe til denne gangen. Drakten samlet noe vann i korsrygg, men ikke noe plagsomt. Utseende er ganske standard og her får du en klassisk våtdrakt du får stor glede av. Vi liker forresten godt hakeflappen Xcel har på draktene sine.

KONKLUSJON

I vinterforholdene vi har testet den i (og ja, det har vært iskaldt) denne drakten mer enn nok på varmen og fleksibiliteten, og kan absolutt anbefales. Vi har også testet drakten i noe varmere farvann helt sør i Norge. Det var da 6 grader (hvis det kan kalles varmt) og sol. Forholdene gav mye padling og vi nådde nesten kokepunktet i hetta. Godt den kan tas ned for en luftetur innimellom. Vi ser for oss at der kunne det vært fint med en millimeter tynnere hette. Men igjen, det kommer jo an på hodet neoprenet er trædd rundt. Superdupre saker, en favoritt blant mange grunnet både pris og kvalitet. Trygt kjøp!

Xcel drylock for
Xcel drylock celliant black
Xcel drylock utside