NEEDESSENTIALS - BILLIG, MEN HVOR BRA?

Needessentials dukket opp som et friskt pust i feeden vår. Interessert i tjukk neopren, som vi er, fanget det umiddelbart interessen vår. Billige drakter av høy kvalitet som også ser bra ut? Et logo-løst alternativ til de dyre modellene? Kunne det stemme at drakten holdt hva den lover. Vi fant det ut, du kan være glad for at du slipper.

FAKTA OM DRAKTA

Nytt og rimelig merke som tar opp kampen mot de store.

  • Limt, teipet og sydde sømmer
  • Limestone
  • Hurtigtørkende

Pris: 2850,-
Kan kjøpes på needessentialseu.com

I BRUK

Det friske pustet ble fort erstattet med en merkverdig dunst. Hva lukter denne drakta? Diesel? Gjennom årene har jeg hatt mange drakter, men aldri opplevd en lukt som dette. Kanskje var den box fresh og bare måtte luftes, men ellers virka den både myk, tjukk og hetta satt fint. Ja, den så jo megakul ut også.

Selv etter noen dager til lufting slapp ikke lukta taket, kanskje en tur i vannet skulle hjelpe? Først skulle uansett drakta på. Ofte en utfordring, men ikke med denne. Lett på, god passform, myk og fleksibel. Digg, tenkte jeg. For det var digg, veldig digg, faktisk.

Like deilig var det ikke å padle uti, for lukta hadde ikke sluppet taket. Et lite øyeblikk ble jeg sittende og se etter oljeflak, for det lukta fortsatt en blanding av diesel og tjære. Hva er denne drakta laget av, egentlig? Som om ikke det var nok, ble drakta glatt når den ble våt. Om det var olje i vann eller hva som var grunnen, vet jeg ikke, men skuffende var det. Å skli liggende av brettet mens jeg padler har ikke skjedd på noen år, men jaggu skjedde det nå.

Ellers var drakta veldig god på, flusha ingenting, satt som et skudd og var deilig i vannet. Litt kald ble den, spesielt på beina og lysken, så på de kaldeste vinterdagene er nok ikke denne en sikker følgesvenn.

KONKLUSJON

Det er synd med det, men needessentials levde nok ikke opp til forventningene. Selv om drakten er veldig billig, forventer man mer. Ja, den sitter godt og vi liker drakta veldig godt, men det er synd det ikke fungerer så bra i vannet. På internettet har vi lest mange som har gode opplevelser med drakta, så kanskje var det bare oss, det får tiden vise.

For deg på sparebluss, som ikke surfer på de kaldeste dagene og kanskje ikke tenker så mye på miljøvennlige løsninger, ja da duger den – men det er bare på grunn av prisen.

Det er godt noen prøver å utfordre det etablerte, men for vår del var møtet med needessentials rett og slett skuffende. Vi håper det tar seg opp, for konseptet og tanken er god. At de er en motsats til all slags hype og fancy ord er også befriende, men dessverre ikke nok.