GLIDZ JAPAN - SKREDDERSYDD MORO FRA JAPAN

Det er ikke ofte vi gruer oss til å gå uti, men denne gangen gjorde vi faktisk det. Ikke fordi bølgene var enorme eller været voldsomt, det var det ikke. Det var en glossy dag med 1,5 meter bølger som slo jevnt inn mot oss. Perfekt, egentlig. Det var bare det at det var 3 grader i vannet og drakta kjentes så altfor tynn. Hvilken drakt? Jo, en skreddersydd Glidz våtdrakt spesiallaget for våre norske kropper.

Glidz Japan custom 5mm
Glidz Japan custom logo
FAKTA OM DRAKTA

Full custom drakt. Laget på mål.

  • Japansk neopren.
  • Kan alltid gå 1 mm under hva du pleier å bruke i Norge (sies det).
  • Kan variere farge, stoff, hette, design som du vil.

Pris: 4000 og oppover
Kan kjøpes på glidzjapan.com

I BRUK

Å kjøpe skreddersydd kommer vi tilbake til i en senere artikkel, men allerede fra første plask i vannet var vi overrasket. Drakta kjentes som en 4 millimeter drakt, satt som et skudd og var smidig og varm! Det var nemlig denne frykten for å fryse vi hadde hatt. For der vi sto på steinene i kulda i noe som kjentes som en vårdrakt var vi overbevist om at dette ikke kunne funke, men så feil kan man heldigvis ta.

Drakta var god og varm gjennom hele 3 timer. Selv om den ikke hadde ullfor ble vi fortalt at det var noe med den japanske neoprenene som gjør den varmere. Det kan nok stemme det. For her ble padling en lek, vi slapp å kjenne oss tunge og utrolig nok hadde vi klart å måle slik at ting satt som de skulle.

Glidz byr på en drakt som er myk, lett å få på, en fryd i vannet og varm nok selv når man måtte sitte stille mellom setta. Ja, den hadde nok hatt godt av et lite ull-lag på de kaldeste dagene, men sammenlignet med de andre draktene var dette bare digg. Perfekt på høsten, finfin i kulda. Verken kok eller frost. Ikke minst får du en drakt som er spesialtilpasset deg, såfremt du klarer å måle riktig.

Ekstra kred til hanskene vi også fikk oversendt. 3 millimeter i 3 graders kulde, er det mulig? Jepp. Aldri har fingrene vært varmere i iskaldt vann. Hipp, hipp, hurra. Dette var en fin overraskelse.

KONKLUSJON

Veldig, veldig bra. Et imponerende stykke arbeid og ikke minst er det stas med en drakt man selv kan designe. Tett kontakt med skredder og designer hele veien har gjort dette til en morsom erfaring. Hetta kunne gjerne hatt en liten brem, selve flappen med glidelåsen vært litt bredere, men alt i alt var dette ti tomler opp fra oss i vannet. Veldig bra, og et supert alternativ for deg som har lyst på noe annet og vite at man støtter lokalt (eller internasjonalt), ekte håndverk laget med sjel.

Glidz Japan custom
Glidz Japan custom
Glidz Japan custom
Glidz Japan custom