PATAGONIA REDDER VINTEREN?

Patagonia vil mer enn å holde deg varm i vannet. De vil redde verden. Ingen liten oppgave der altså, noe som også påvirker våtdraktene deres. Her skal produkter utvikles på en så miljøvennlig måte som mulig, men hvordan påvirker det opplevelsen i vannet?

Patagonia R5
Patagonia R5
FAKTA OM DRAKTA

Naturen kaller. Neoprenfri, 85% Yulex gummi

  • Utvendig trippel liming
  • Supratex knebeskyttende materiale

Pris: 5999,-
Kan kjøpes på sup.no

I BRUK

Etter vår mening har Patagonia tatt mange steg i riktig retning, spesielt når det gjelder komfort. Tidligere versjoner av de tykkeste draktene har føltes litt stive og lite fleksible, rett og slett på grunn av materialvalget. I år oppleves dette helt annerledes. Drakten er lett å få på seg, føles veldig god i vannet og holder lenge på varmen. I år føltes det godt å bruke Patagonia ikke bare for samvittighetens skyld, men også for surfingen.

Drakta er 6.5 mm tykk med et mykt ullfor. Patagonia har sin egen løsning for mansjetter (altså der føttene og armene dine stikker ut) hvor det ligger et slags tekstilfór (det har sikkert et mer fancy navn, med noen innovative beskrivelser, men dere skjønner nok greia uansett). Dette gjør det lettere å få drakten av og på, og man unngår at det klemmer på prekære steder. Apropos prekære steder, det opplevdes litt gnaging i balle-området, men det kan være ballas uheldige posisjon under et par sessions og ikke drakten sin egen skyld. Likevel må det nevnes, og ja, alle baller er forskjellige. Heldigvis. Ikke la våre baller hindre deg i å tre på deg hylsteret i ditt liv. Det hender jo at man vrir seg mens man surfer, da kan alt mulig skje.

KONKLUSJON

Drakta er digg! Både for oss og miljøet. Patagonia R5 er noe stive i prisen, faktisk blant de dyreste på markedet, men her får du en drakt du kan ha glede av i mange år.  Patagonia-drakten er nok også såpass brukervennlig at du lett kan bruke den gjennom store deler av høsten uten at du faktisk koker helt over selv når varmen kommer tilbake. I tillegg fremstår du som et svært sympatisk menneske.

Passer for:

Deg som er opptatt av miljøet, har noen kroner til overs og selvfølgelig synes det er litt stas å ha noe fra Patagonia. For det er det jo. Vi slenger finnene i være for denne, bra jobba.

Patagonia R5 ankler
Patagonia R5
Patagonia R5 innside foran
Patagonia R5 innside bak