EN DRAKT Å BLI GLAD I – OG AV!

Xcel leverer populære drakter som selger godt blant norske surfere. Både sommer som vinter. Spesielt på østlandet står drakten sterkt, noe vi kan skjønne godt etter en rekke tester i kalde farvann. 

FAKTA OM DRAKTA

Nytt av året er mer miljøvennlig materiale, en mykere, mer fleksibel og varmere drakt. Her er noen tech specs og fancy ord du kan nyte før du leser selve testen.

  • Vanntett X2 front zip
  • TDC Thermo Dry Celliant.
  • Magnetisk lukkemekanisme på glidelåsen
  • Back knee flex grooves
  • Hurtigtørkende materiale

Pris: 4499,-
Kan kjøpes på surfshop.no

I BRUK

Xcel 6/5 Infiniti TDC X2 har limte sømmer på innsiden, neoprenbånd ved hender og føtter og har veldig god stretch. Den har færre sømmer enn tidligere modeller, noe som gjør drakta mer fleksibel. Knappen for å sikre glidelåsen er byttet ut med en praktisk magnet, kanskje ikke det viktigste punktet, men en overraskende smidig detalj.Som de fleste andre drakter er den også hurtigtørkende.

Å slå et slag for naturen er en gjenganger for mange av produsentene, det gjør Xcel også ved å ta i bruk resirkulert plast og polyester-fiber i sine drakter.

Til å være såpass tykk er drakten veldig, veldig myk. Føles smooth å få både av og på. Med denne drakta kan du regne med å være kjapt i vannet, samtidig som du kan være der lenge. Lett å løpe i ned til vannskorpa, noe som også er et pluss. Det hender jo at man må gå litt for å komme til stedet man vil surfe.

I vannet er den veldig fleksibel med god stretch. Drakta er varm, holder fantastisk på varmen og er deilig å padle med. Det kom noe flush i de største setta, faktisk samlet det seg litt vann nederst på ryggen. Det kan være størrelsen som spilte oss et puss, og dette skjedde kun på én av mange sessions.

Dette er en av de tykkeste draktene vi testet, likevel er den blant de mykeste med best stretch. Hetta er stor og fin, glidelåser og sømmer av høy kvalitet og prisen slett ikke gæren. Ikke rart at denne er populær blant mange, for denne drakta er lett å like og lett å surfe vinterbølger i. Bra jobba!