Mykje flex og mykji varme

Rip Curl – en større og mer kjent merkevare skal du lete lenge etter innen surf. F-Bomb var en av draktene som revolusjonerte markedet for noen år siden og er en trofast gjenganger i testene våre. Det er ingen ny revolusjon på gang, men det er heller ikke nødvendig, for Rip Curl F-Bomb 6/4 leverer som vanlig.

FAKTA OM DRAKTA

Never change a winning team, sies det. Rip Curl har i all hovedsak holdt seg til oppskriften. Her er noen tørre fakta og fancy benevnelser av tech stuff og den slags.

Harde fakta:

  • Tykkelse: 6/4
  • E4 Neopren: Lett neopren med mye flex og varme.
  • E5 Flash Lining: Stretchy og lettere lining som også drenerer vann via et dobbelt-lag. Bidrar til raskere tørking og varmere drakt.
  • Teipa sømmer: 25% mer stretch, lettere vekt og mer vanntett
  • S-Flex knees: Ekstre tykkelse på knærne for økt levetid
  • Vindtett: Utvendige «paneler» som absorberer varme og hindrer kald vind
  • Lock Slide: Justerbar lukkemekanisme for å motvirke flush

Pris: 4 799,-
Kan kjøpes på surfshop.no

I BRUK

Enkelte drakter gleder man seg til å prøve, andre forventer man bare at skal funke. For vår del er Rip Curl F-Bomb av det sistnevnte slaget. Fra første test har denne drakten imponert, og siden den gang har ikke Rip Curl gjort så mye nytt, men forbedret og tweaket der det trengs. Eller, nesten.

Fortsatt føles Rip Curl F-Bomb  litt kald i det man entrer vannet. Dette går derimot fort over og så snart man har opparbeidet seg litt varme, er den god for mange timers moro i vannet. Selv når det nærmer seg 2 kalde.

Materialet er smidig og stretchy og Rip Curl F-Bomb 6/4 er lett å få på og komme seg ut av. Selv med forfrosne fingre. Drakta sitter veldig godt, føles fleksibel og lett når man har den på. F-Bomb har et slags ullfór innvendig (selvfølgelig med en mye kulere navngivning enn dette, se lista over), og en dobbel lining som både gir økt varme, samt sørger for at den tørker kjapt.

Som nevnt napper det kanskje litt kaldt i beina når du går uti på de kaldeste dagene, men så snart du har fått varmen er det ikke noe problem. Her holder du lett 2-3 timer i iskaldt vann.

Hetta er litt i trangeste laget, men så har testpersonen også et stort kranie. Ofte er hettene litt trange, men det er bedre det enn en stor hette som tar inn vann. Det forekom noe flush i de største setta og etter mye duck dives, men surfemessig er den svært god. Myk og med bra flex gjør at du kan strekke deg så langt du orker, samtidig som den er god på land når du beiner ned mot bølgene.

Alt i alt et trygt kjøp og en bra drakt du kommer til å kose deg med i vannet.  Det er ikke rart at Rip Curl står sterkt blant surferne, her får du en drakt av høy kvalitet, enkelt og greit.