NESTEN FOR NORRØNA

Det er ingen hemmelighet at mange har vært spente på Norrøna Unstad, det var vi også. Norrøna er en norsk aktør med stolte tradisjoner, kjent for kvalitet i alle ledd. Gjelder dette også for vinterdrakten? Kanskje ikke helt, men nesten.

FAKTA OM DRAKTA

Norrøna Unstad er blå, laget for arktisk surfing med fokus på varme og bevegelighet. Norrøna har satset på bærekraftige materialer, herav naturapren. En mer naturvennlig type gummi fra gummitrær i Asia.

  • Vekt: 2700 gram
  • Naturapren
  • AquaSeal-glidelås
  • Tatex-trykk på håndledd og ankler

Pris: 4999,-
Kan kjøpes på norrona.com

I BRUK

Selv om drakten har mange åpenbare kvaliteter, spesielt i vannet, preges den dessverre av noen barnesykdommer. Vi starter med det positive, og det er mye positivt med denne drakten. Drakten er tykk, holder godt på varmen og sitter godt. Hetta er relativt stor, og for de av oss som sliter med å finne hetter som passer godt nok på knotten, så vil nok denne være kjærkommen. Varm er den også, den er 6/5 millimeter, føles fleksibel i vannet og vil holde deg varm lenge. Ja, selv når temperaturen nærmer seg 3 kalde varmegrader.

Derimot er drakta sjukt vrien å både få av og på, noe som selvsagt går seg til etter litt bruk, men dette var et slit. Sømmene er også litt snodig plassert, spesielt på beina. Her gnager det godt i knehasene, faktisk sånn at det blir plagsomt. En av testerne endte med gnagsår, sånn skal det ikke være. Materialet er noe stivt, og det kan virke som om det er litt mye av det under armene. Dette medfører også noe gnaging. Eller er det null flush, den sitter godt, men ja, Norrøna. Vi hadde faktisk forventet oss mer.

PS – vi har også fått gleden av å teste boots og hansker, disse overbeviste til de grader! Veldig, veldig bra. Vi håper Norrøna tar med seg det beste, forbedrer og eliminerer det verste og vips – så har du en drakt som er oppe og nikker med de beste.

Prismessig er det også en relativt dyr drakt, bare enda en grunn til å kunne forvente litt mer.