FIN I FINISTERRE

Finisterre er kanskje ikke den drakta du ser oftest i norske farvann. Kanskje er den heller ikke den letteste å få tak i, men siden vi testet den i fjor og likte den så godt, ville vi gjerne teste igjen. Er det verdt å tenke utradisjonelt i valg av drakt? Ja, visst!

FAKTA OM DRAKTA

Finisterre utviklet sin første våtdrakt for salg i 2017. Etter å ha testet modellen over lang tid med testere fra hele verden ble Finisterre Niewland 5 lansert i fjor. Årets drakt har fått oppgraderinger. En blå drakt med bedre fit og enklere entry.

  • 6,5 mm på bryst og rygg
  • 4,5 mm armer og bein
  • 80% neopren. 20% polyester/nylon
  • Bred teip over sømmer forhindrer inntrenging av vann
  • Nakkesystem for å forhindre flush
  • Spesialdesignet for å være enkel å få av og på, blant annet med en stropp ved foten.

Pris: 3850,-
Kan kjøpes på finisterre.com

I BRUK

I forhold til prototypen og demo-modellen vi testet i fjor var det lett å merke forskjell på hvordan drakten satt. I fjor hadde vi store problemer nettopp på grunn av fotstroppen og teipen som var brukt ved hender og føtter. Dette var ikke noe problem i år og drakten satt merkbart bedre.

Designmessig er det kult med en blå drakt, litt annerledes enn mange av de andre, bortsett fra Norrøna som også er blå. Bra fleksibilitet og holdt bra på varmen i lengre sessions. En drakt som gjør nettopp det en god vinterdrakt skal gjøre – å holde deg varm og gjøre det mulig å surfe så godt som normalt. Et trygt valg for deg som ønsker noe alle andre ikke har.