SURFEBRETT GUIDE 2017

Det er mye å tenke på når man skal velge surfebrett. Størrelse, nivå, hva slags type bølger bør brette funke i? Skal du ha noe som funker på de største og beste dagene eller noe som fungerer i all slags bølger? Her er vår surfebrett guide med godbiter og anbefalinger fra Surfshop.no, Ervik Surfshop og Lofoten Surfsenter. Les og få lyst på et nytt brett eller tre!

McTavish 9’4 Involvement

Endelig i Norge! Brettene fra McTavish er noe helt spesielt. Surfebrettene like populære som samleobjekter som de er å surfe. Etterspørselen er stor og produksjonen begrenset. Bob McTavish startet selskapet i Byron Bay i 1962 og har en sentral rolle i shapingen. Han bestemmer blant annet hvilke finner som følger med hvert brett.

9’4 Involvement har en retro 60-talls shape som skal fungere godt i de fleste forhold. Med en raffinert rail og økt tail lift er longboardet designet for å få deg mer ”involvert” i pocketen og er mer manøvrerbart. Brettet kommer med en stor single-fin boks og en Involvement 10’ finne i glassfiber. Polert så godt at du kan speile deg i det.

Pris: 13 000,-

Kjøp hos: surfshop.no 

PIG Glider 9`6

Klassisk noserider med 50/50 rails, masse tailkick og spoon i nesa. Et fantastisk flott longboard som passer for alle som er ute etter god glid, noseriding og store glis. Brettet surfer som en Cadillac, glir som et tankskip og får automatisk frem knekken i knærne og smilet når du surfer.

Mange noseridere er rene kopier av brett fra 60-tallet, Frost har lagt vekt på at brettet også skal ha bra svingegenskaper og mener å ha funnet et meget bra kompromiss. Brettet er Kristian Breivik sin egen favoritt når det er glassy og midnattsol i Lofoten. En tidsmaskin. Leveres med heavy glassing og utrolig finish. Nesten for fin til å vokse opp!

Pris: starter på 8500,- Prisen avhenger av antall stringers og størrelse.

Kan kjøpes hos: Lofoten Surfsenter

The Ace of Spades 9,1

Et high performance rock´n roll longboard! Utviklet over mange mange år og testet i seriøse bølger fra Supertubes og Bali til Søppelplassen. Brettet er lett, har ganske mye lift i nose og rett outline som ender i en relativt smal swallowtail.

Brettet er laget for store bølger, men fungerer sinnsykt bra i normale forhold. Skarpe kanter og quad setup for max fart, men har også box. Sett i ei STOR finne og du har en aggresiv noserider. Relativt lav rocker for max fart, padler lett og stødig. Lette personer vil oppleve brettet som enkelt å håndtere. Passer for de som vil ha et lettsurfet, meget svingbart longboard, og dem som vil surfe longboard i store bølger.

Pris: fra 8500,- (Prisen avhenger av valg av finner, stringers osv.)

Kan kjøpes hos: Lofoten Surfsenter

Frost Minimal 7`6

Mini-malen fra Frost er forbedret over mange år med mer vekt på svingegenskaper enn de fleste «standard» mini-mals. Brettet er utrolig artig å surfe, derfor ser man nesten aldri brukte til salgs. Folk bare beholder dem! Vid nose med tynne rails, lett konkav til svak/dobbel konkav helt ut i hekken. Lave, skarpe rails for hold og bra svingegenskaper.

Perfekt brett å lære på. Ta ALLE bølger og ha maks moro. Passer for alle fra total nybegynner til gamliser i bølger fra 1 fot opp til god size. Brettet er vesentlig lettere å håndtere enn et longboard. Super-lettsurfet med masse fart, kjennes «kortere» og livlig ut. Kun bra tilbakemeldinger.

Kan kjøpes hos: Lofoten Surfsenter

OCK Surfboards 5’11” Trustor

5’11” Trustor er brettet du alltid bør ha med deg, uansett hvor du skal surfe. Plenty av volum (38,3 liter) og lav rocker gjør det lett å padle. Med dette brettet kommer du til å holde et par timer lenger i vanne enn kompisene dine, bare fordi du har nok volum i brettet. Brettet funker som ei kule i 1 meters Hoddevik closeouts og store, perfekte point breaks i Maldivene. Ock Trustor skuffer aldri!

Pris: 3 700,-
Dims: 5’11» 22″ 2,6″ 38,3 Liter
Kan kjøpes hos: Ervik surfshop

Channel Islands Pod Mod

I 2000 ble den originale Channel Islands Pod raskt en global favoritt. En kortere og bredere shape gjorde at surferne kunne gå ned vesentlig i lengde. Dette la grunnlaget for den nye og modifiserte lillebroren The Pod Mod. Brettet er designet for å surfes kortere og bredere enn forgjengeren. Perfekt for deg som ønsker litt mer volum under brystet som gjør den lett å padle, men som ikke ofrer performance i tailen.

Pod Mod er konstruert i Torqs helt nye og innovative X-lite EPS Epoxy konstruksjon. Supersolid, lett og med karbonstringer for god fleks. Dette er en killer kombo av et surfebrett, og har blitt mottatt med åpne armer siden lanseringen.

Pris: 5500,-

Kjøpes hos: Surfshop.no

Simmons Quad 5`10

Her har Frost-gjengen tatt en klassisk mini-Simmons og jazza den opp en hel del! Quad finneoppsett, dyp gjennomgående konkav som slutter i en bred swallowtail med kanaler. Brettet passer i små bølger opp til hodehøyde. Planer utrolig lett, mye volum og holder farta i slappe seksjoner.

Passer for alle som er litt viderekommende og vil ned i brettstørrelse, eller de som ikke vil surfe longboard når det er smått.

Pris: 5500,- med glass/carbon finner

Kan kjøpes hos: Lofoten Surfsenter

OCK Bedrock 6’6″

The Bedrock er som skapt for kaldt, skandinavisk vann. Et brett du aldri kommer til å angre på at du padlet ut med, sies det. Passer for nybegynnere som er ferdig med plastikk-funboardet, såvel som erfarne surfere som vil ha et brett for dager man vanligvis ikke hadde tenkt å surfe (aka små dager, og dem er det mange av om sommeren).

Dims: 6’6″ 22.8″ 2,7″ 42,6 Liter
Pris: 4 200 ,-
Kjøpes hos: Ervik Surfshop

Channel Islands Twin Fin

Det er en stor trend med retro-stil surfebrett om dagen. Channel Islands tilskudd på denne fronten er blant annet The Biscuit Bonzer og Twin Fin, som kommer denne våren.

Twin Fin har en retro 70-talls følelse over seg, men med modifiserte, moderne kvaliteter for mer respons og drive. Brettet er en rask og morsom bølgemaskin som fungerer like godt i slappe beach-breaks til solide point-breaks.

Vi gleder oss til å se surfere over hele landet på disse nydelige retro-moderne surfebrettene denne våren. Fort deg, disse blir fort utsolgt, men Surfshop kan spesialbestille alle størrelser og modeller fra Channel Islands.

Pris: 7000,-

Kjøpes hos: Surfshop.no

V8 Modell 6`2

Nu Schnakka vi! Her har du en maskin for solide bølger som Svini, Søppelplassen, Høyren på Unstad og mye mer. Brettet har bra volum så man kommer tidlig og lett med bølgene. Dyp singel konkav som går ut i dobbel konkav til lett V i hekken, lave skarpe rails og roundpin. Brettet er en tubemaskin – utprøvd og utviklet over mange år.

Et shortboard for for viderkommende surfere som vet hva de vil ha. Bonusen er at brettet fungerer veldig bra i beachbreak og mindre bølger også. Leveres med 5 fin setup, carbonstrips og carbon tail.

Pris: Starter på 4500,- uten finner.

Kjøpes hos: Lofoten Surfsenter

Lost Quiver Killer

Er dette det eneste brettet du trenger? Quiver Killer lever opp til navnet. En hybrid som går like godt i kne-høye sommerbølger til godt over hodehøye bølger med trøkk. Et perfekt valg for den som bare vil ha ett surfebrett.

Utgangspunktet for dette brettet var den litt kortere og flatere lillebroren, Short Round. Quiver Killer har fått litt mer lengde, litt mer rocker hele veien, mer raffinert tail og nose, kombinert med en lav rail. Dette gjør at brettet klarer større og mer kritiske take-offs, railturns og kritiske seksjoner. Mye volum under brystet gjør brettet utrolig lett å padle.

Surfshops teamsurfere har testet det i både norske og utenlandske bølger. Quiver Killer har blitt en favoritt som kommer til å glede mange surfere også i tiden fremover. Kan spesialbestilles slik du selv ønsker og er tilgjengelig i Carbon Wrap teknologi.

Pris: 6550,-

Kjøpes hos: Surfshop.no

OCK Vektor 5’10”

5’10” Vektor er et fantastisk brett for erfarne og viderekommende surfere som trenger mer respons og manøvrerbarhet. Brettene fra Ock har ofte mye volum, men med Vektor har fokuset vært å lage et lettere brett som lar deg utfordre deg selv, bølgen og få inn svingene. Et utsøkt og rimelig alternativer for de gode dagene.

Dims: 5’10» 22″ 2,4″ 31,3 Liter
Pris: 3 500 NOK
Kjøpes hos: Ervik Surfshop

Brettene over er anbefalinger fra Surfshop.no, Ervik Surfshop og Lofoten Surfsenter. SurfNorge bidrar som leverandør av surfebrett guide og innhold.