SOMMERSESSIONS

SOMMERSESSIONS

Når dørterskelen ut til bølgene er lav er det lett å gå over. Fredrik Hovdevik er født og oppvokst på Åheim like ved Stadlandet. Han surfer og jobber frilans med film. Her ser du resultatet av et par seine sommersessions i slutten av juni i 2022 med Jeff Roussell.

Film & klipp: Fredrik Hovdevik
Surfer: Jeff Roussell @beachdayno
Musikk: Evig Ferie – Mjøsa

Vi spurte Fredrik om han kunne fortell oss litt om seg selv, surfing og filmen

Jeg heter Fredrik Hovdevik, og er født og oppvokst på Åheim, like ved Stadlandet. Jeg surfer selv og jobber frilans med film, så det å kunne kombinere disse to interessene og å få laget surfevideoer, er midt i blinken for meg. Den eneste utfordringen er å selv holde seg på land når bølgene er gode, for da vil man helst være i vannet selv.

Med kort vei til Stadlandet er terskelen for å dra å sjekke bølgene lav, både på de gode og dårlige dagene. Gjennom de siste årene har jeg filmet en del surfing, men stort sett holdt videoene for meg selv. Men når jeg i vinter kom over klippene fra sist sommer, var det på tide å få de ut. Nå på vinteren er det litt godt å mimre tilbake til sene solnedganger, snille bølger og sessions uten støvler og hansker. For meg er det hvertfall litt ekstra motivasjon nå når det regner sideveis, og blir mørkt klokken 5 her ute på kysten.

Denne korte editen er resultatet av av to sessions sent i juni sommeren 22 sammen med den dyktige Jeff Roussell aka @beachdayno
Forhåpentligvis blir det flere -og lengre filmprosjekter om surfen på Stadlandet i fremtiden.

Fredrik Hovdevik, lokal surfer på Stad
Fredrik Hovdevik, lokal surfer på Stad
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.