Nordic rippers

NORDIC RIPPERS

NORDIC RIPPERS

NORDIC RIPPERS

NORDIC RIPPERS

Nordic Rippers, en film klippet fra Mars til November, fra Jæren til Lofoten, filmatisert av mange med mange ulike surfere, derav navnet Nordic Rippers. Vi møtte mannen bak filmen, Felix Lerfald Golden.

Foto/ord: Felix / SurfNorge

Homespot

Felix Lerfald Golden, 18 år, nevø av Anne-Kari Lerfald som driver Akka Surf i Hoddevik. Vi tok en prat med Felix om filmen han nå har laget, Nordic Rippers.

Fortell oss litt om deg selv
Jeg er er fra Oslo og går på Elvebakken Videregående skole, kreativ linje. Perfekt for å lære videoredigering. Hoddevik er homespotten min og der jeg startet å surfe som 5-åring.

Hvordan kom du på idéen til filmen?
Under lockdown dro jeg til Akka surf som tanten min eier i Hoddevik. Jeg bodde der i flere måneder, surfa, jobba og filma. Idéen kom litt etterhvert, fikk en idé om hvordan sluttresultatet kunne bli med alle disse små klippene. Klipp fra både landslagssamlinger og diverse steder på vestlandet.

Filmen

Hvor er klippene fra?
Jeg fikk blant annet landslagstrener Shannon Ainslie til å sende over klipp han hadde filmet under landslagstrening. I tillegg fikk jeg dronefilm og vannkamerafilm fra folk jeg kjenner i Hoddevik.

Filmen har et litt annet look enn andre filmer vi har sett fra Norge, fortell om det
Jeg lagde et slags virtuelt rom man kan se i starten og slutten av filmen. Mest for å skape et profesjonelt uttrykk og for å få et avbrekk til den intense musikken og surfingen som nesten går konstant. Jeg ønsket å ha minst mulig prating og mest mulig action i filmen.

Hva med surferne, hvem er de?
Blant surferne har vi Jeff Roussel fra Stadlandet. Lokal longboarder og shortboarder. Han har jeg hatt mest dialog med om filmen. Jeff er med i hele første delen hvor vi ser han shredde med både kort og langt brett. Stilen hans er smooth.
Og så har vi Luca Guichard og Shannon Ainslie som ble filmet i Lofoten. Litt mer aggressive cutbacks av Shannon og litt tubes av Luca. Dette var det som trengtes for å spice opp filmen, få litt ordentlige norske bølger.
Du ser også meg på longboard i den tredje delen, filmet i hoddevik. I tillegg en god del kamerater i Hoddevik.
Fra Jæren er det Junior landslaget som shredder med blant annet Mikael Brodschöll som shredder hardt i en kaotisk session.

Noe du vil nevne til slutt?
Takk til alle filmere, spesielt til Peter John de Villiers som jobbet ekstra hardt med all dronefilmingen.
Sorry Trygve for at jeg skrev etternavnet ditt feil

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.