Xcel 6/5 Drylock
"Testpilot til testsenter. Drakta holder vann, over." Foto: Kjetil Simonsen.

Xcel 6/5 Drylock

Xcel 6/5 Drylock

Våtdraktsmaken er som våtdraktbaken. Er du blant dem som foretrekker tight fit og en passform som sitter som støpt rundt kroppen? Da er Xcel 6/5 Drylock drakta for deg.

Xcel er en favoritt blant mange norske surfere, det er ikke uten grunn. Kombinasjonen av sympatisk pris, varme og komfort er det lett å falle for, men vær obs – drylock-teknologien er kanskje ikke for alle.

Spenningen er til å føle å ta på...eller nei, spenningen ved å føle å ta på en box fresh Xcel 6/5 Drylock.
Spenningen er til å føle å ta på...eller nei, spenningen ved å føle å ta på en box fresh Xcel 6/5 Drylock.

Da mener vi ikke at Drylock er en dårlig teknologi, men at teknologien som gir en drakt som sitter som støpt, også er med på å gjøre at den for noen kan føles litt trang. Noen foretrekker slafse-fit, andre at det sitter tett rundt kjøttet. Er du blant de siste, kommer du langt i Xcel 6/5 Drylock.

Dette var for vår del testens trangeste drakt, så kanskje du skal litt opp i størrelse også. Men når drakta først er på, så er du sikret timesvis med gode opplevelser. Som alltid scorer Xcel høyt på varme, og fryser du i denne så er det kanskje på tide å droppe kaldvanssurfingen, selge drakta og investere i hus på Hawaii.

Tester Xcel 6/5 Drylock på Saltstein.
Trange, trygge tider

Gjennom vinteren har vi hatt på oss Xcel 6/5 drylock flerfoldige ganger, og selv om den blir litt videre for hver gang, så er konklusjonen den samme. Ja, det tar litt tid å få den på, er litt knot å få den av og vi skulle nok kanskje hatt den en størrelse større. Men i vannet har vi kun opplevd noen få episoder med flushing, og ellers byr den på god flex og legger til rette for happy days.

Med Xcel vet du stort sett hva du får, og det er ikke uten grunn at det er mange drakter fra denne gjengen å se i vannskorpa over det ganske land.

Xcel 6/5 Drylock
Kort oppsummert

Xcel Drylock 6/5 er en finfin våtdrakt med god passform. Kanskje for god for noen, men at det er variasjoner blant draktenes passform er bare bra, spør du oss. Mer om det tekniske (og sannsynligvis et kjempetilbud på drakta) finner du her. 

Tykkelse: 6/5
Ordinær pris: 5999,-

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.