Surfer kaster seg fra land og ut i vannet i Patagonia 6/5 R5 Yulex våtdrakt.
Faller vi plask, pladask for Patagonia? Foto: Kjetil Simonsen.

Patagonia 6/5 R5 Yulex

Patagonia 6/5 R5 Yulex

Tidligere har de neoprenfrie draktene hatt sine utfordringer. Med Patagonia 6/5 R5 Yulex er det slutt på dem.

Yes, for der Yulex-materialet som Patagonia bruker i stedet for neopren har gitt noe stivere og mindre fleksible våtdrakter, kan det med årets modell virke som at den tiden er over. Hurra.

Surfer i iskald soloppgang. Patagonia 6/5 R5 Yulex
Litt kaldt. Veldig fint. Foto: Kjetil Simonsen.
Nye utsikter

Dette var vi temmelig spent på, for når det kommer til Patagonia er det ingen hemmelighet at forventnigene stiger. Av og til såpass høyt at det kanskje blir vrient å leve opp til dem. Vel, i år ble forventningene innfridd og vel så det.

Som alltid er Patagonias drakt stilsikker, stilren og stilig. Og selv om det egentlig ikke har så mye å si, så har det jo litt å si at den ser bra ut. Drakten har fått store forbedringer når det kommer til ytelse, og er nå et fullgodt alternativ i tillegg til å være et mer miljøvennlig ett.

Aldri for kaldt

Patagonia 6/5 R5 er selskapets varmeste drakt, og i vannet er det rett og slett kos. Vinden stoppes, kulde biter ikke og hetta sitter godt skrudd på hodet. Den er tight, sitter godt rundt kroppen og selv om Yulex-materialet er mye, mye mykere enn tidligere så må det sies at det ikke er like fleksibelt som de mykeste neopren-draktene.

Sånn er det bare, men på den andre siden så er det ikke noe som plaget oss i løpet av vinterens mange sessions. Her får du en kul, bra og skikkelig digg våtdrakt. Vi er faktisk imponerte.

Surfer står på frossen brygge og ser utover havet.
Patagonia 6/5 R5 Yulex takler det meste. Gjør du? Foto: Kjetil Simonsen.
Glad for å være i vannet
Stolt av å være neoprenfri.
«Men Patagonia er jo så syyyykt dyrt»

Nja, det er lett å si, men kanskje er det en myte. Som vanlig dypdykker vi ikke i det tekniske detaljene, de finner du her. La oss likevel dvele litt med pris. Den er nemlig ikke så gæren. Generelt sett har vinterdraktene blitt dyrere, mens Patagonia har holdt seg på sitt nivå eller kanskje gått litt ned. (PS – de opererer uten mva. på nettsidene sine)

Det betyr at du får en svært god og varm drakt, som også er mer miljøvennlig og ikke minst er med på å støtte under ditt naturelskende vesen og image til en pris som faktisk er ganske lik flere av konkurrentene.

Tykkelse: 6/5
Pris: 6 239,- (eks. mva)

Les mer eller gå til handling her på Patagonia sine egne hjemmesider.

Takk for titten. Og testen. Foto: Kjetil Simonsen.
Takk for titten. Og testen. Foto: Kjetil Simonsen.
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.