O'Neill Psycho Tech 6/4
Testsenter Saltstein en fin vinterdag. Foto: Kjetil Simonsen.

O’Neill Psycho Tech 6/4+

O’Neill Psycho Tech 6/4+

Lett på. Lett av. Rett i vannet. Varm. Så enkelt kan egentlig O’Neill Psycho Tech beskrives. Her snakker vi våtdrakt av den typen som leverer til de grader, selv når kuldegradene er på det mest sparsommelige.

Så ja, her har du en drakt det er lett å bli glad i, og som gjør at du kan gjøre det du aller helst vil i vannet – surfe. For i denne drakten er det alltid sommer på innsiden.

Perfekt for peking. Og padling.
Perfekt for peking. Og padling. Foto: Kjetil Simonsen.

Stressfri tilværelse

Vi har sagt det før, og vi sier det igjen – det er ikke på parkeringsplassen du helst vil tilbringe tid midtvinters. Du vil i vannet. I bølgene. Med O’Neill Psycho Tech er du i vannet før de andre har fått på seg venstrebeinet. Ja, her snakker vi fleksibilitet og god komfort.

At drakta går kjapt på hjelper lite om den slipper inn kulda i like høyt tempo. Det gjør den heldigvis ikke. I Psycho Tech tilbragte vi timesvis skvulpende i vannet uten at frosten la noen demper på stemninga.

O'neill tåler litt tang
O'neill tåler litt tang
Den store flush-testen coming up!

Drakten du ikke tenker på

Det er ikke til å stikke under en campingstol at å padle i tjukk drakt kan være litt plagsomt. Det er ikke tilfellet med denne drakta. Når sant skal sies, så synes vi selv at de beste draktene er de du ikke tenker noe som helst på. Dette er en sånn type drakt.

Du tar den på, du vet den holder deg varm, den er fleksibel og du tråkker rett ut av den når du er ferdig. Flush? Niks, ikke for vår del. Tørker kjapt? Ja, faktisk, men det gjør også de fleste drakter nå for tiden. Heller ikke så viktig for vår del, men det er jo deilig med kort tørketid.

Det viktigste med O’Neill Psyco Tech 6/4 er egentlig dette. Du kan konse på surfingen og heller bruke krefter på de viktige tingene i livet – den neste jetpacken, nei cutbacken (sorry).

For de teknisk interesserte kan det nevnes at Psycho Tech består av  TechnoButter 3 neopren med TechnoButter 3 Air Firewall isolering, limte og laminerte sømmer, indre TB3X Tape og ChestZip systemet F.U.Z.E.

Fancy, schmancy? Ja, visst. Men kort fortalt betyr det at drakten er lettere, varmere, mer kuldeavvisende, hurtigtørkende og enkel av og på. Prisen er kanskje litt stiv, men det hender det jo sikkert at du også er (neida, joda, neida).

Testpiloten er ikke verdens mykeste mann, da er det godt drakta ikke legger noen hindringer.
All right og vel så det. Foto: Kjetil Simonsen.

Takk, Jack O’Neill

Som du sikkert forstår kan vi sterkt anbefale denne drakta. For vår del tikker den av på alle bokser, så la oss heller takke Jack O’Neill for å starte opp produksjonen av våtdrakter så langt tilbake som i 1952. Takket være ham og folk som ham slipper vi kaldtvannstortur den dag i dag. Stor takk også til Lapoint Surf Shop for drakttesting. Tekniske spesifikasjoner (og muligheten til å svi av noen kroner) finner du på nettsidene deres her.

Tykkelse: 6/4
Pris: 7990,-

Surfer på parkeringsplassen på saltstein
Alle tomler opp for O'Neill Psycho Tech. Foto: Kjetil Simonsen.
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.