Typisk Sri Lanka, boardshort, palmetrær og tropisk
Typisk Sri Lanka, boardshort, palmetrær og tropisk
Typisk Sri Lanka, boardshort, palmetrær og tropisk
Typisk Sri Lanka, boardshort, palmetrær og tropisk

SRI LANKA

SRI LANKA

SRI LANKA

SRI LANKA

Ja vel, så er kanskje surfesesongen på sitt beste nå om vinteren, men fytti faen så kaldt det kan være å drive med surfing i Norge. Hadde det ikke vært digg å bare pakket ned vinterdrakten, stappet boardshortsen i baklomma, brettet i baggen og tatt seg en tur til for eksempel til varmere strøk? Som til Sri Lanka, for eksempel?

For ingenting slå tropisk klima, palmetrær og varme, deilige bølger. Bølger som faktisk passer alt fra nybegynnere til de durkdrevne av oss. I Weligama Bay, sør på Sri Lanka finner du Solid Surf & Yoga House. Rolig tilbaketrukket fra all støy, midt i fantastisk natur og kun en lugn spasertur unna bølger som fort får deg til å glemme det du vanligvis surfer. Er du klar for vinterens varmeste bølger? Det blir du nå!

Betalt innhold/annonse for: Solid Surf & Yoga House
Produsert av: SurfNorge Brand Lab

Fra bomba i bassenget til bølger som bryter

Omkranset av grønn, frodig jungel bor du godt i en splitter ny villa. Her er det bare å åpne gluggene, rulle ut av sengen, skli inn i boardshortsen, vippe brettet under armen og rusle ned til stranda. Lider du av beslutningsvegring, er det kanskje problemer i vente, for her kan du velge blant beach breaks, point breaks, a-frames, høyre- og venstre- og rett-frem-bølger. Luksusproblemer, spør du oss. Og når du er ferdig, ja da er det bare å vippe brettet under armen igjen, svippe tilbake til campen og rulle rett ut i bassenget. Lanka life, der altså!

Den som har det godt, surfer bedre.

Er du blant dem som trenger mat, ikke bare bølger, finner du selvsagt plenty av spiselige saker også. Husets kokk sies å være en kløpper på kjøkkenet og varter opp med deilig frokost, lunsj og middag. Her får du alt fra europeiske godbiter, vegetariske spesialiteter og lokale fristelser som smaker godt før, mellom og etter noen timer i vannet.

I tillegg til smakfull fór for surfere på tur, har villaen i Weligama mye annet å by på. Digg basseng, solsenger, chillout-område med sofaer og biljardbord er blant tingene som bidrar til god stemning. Hagen er lugn og kokospalmene byr på mer enn å understreke stemningen. Her er det fritt frem for selvplukk, enten du vil lepje i deg kokos-saft eller er fysen på sette tenna i smakfullt kjøtt.

Surfing i området.

Det er lett å glemme seg bort, men du drar til Solid Surf & Yoga House for én ting. (Eller sikkert flere). Du er her for å surfe. Her er et knippe av bølgene du kan nyte når du er her. Synes du ikke dette er nok, fortvil ikke – det er mange flere bølger å ta av.

Jungle Beach
Primært en venstrebølge som på sitt beste kan gi 500 meter lange bølger. Bryter for det meste over dypt vann, men har har noe grunt rev på deler av bølgen. Fra januar til mars er det muligheter for en høyreseksjon her også. På små dager er bølgen perfekt for nybegynnere.

Weligama Bay
Herfinner du ulike breaks hele året. Sandbunn og lange rolige bølger for nybegynnere, samt kule venstre og høyrebølger for alle nivåer. Flust av kafeer og restauranter i nærheten.

Rams
En rask tubende høyrebølge. Kjent for å være en brettknekker, men om du klarer droppet byr den på tunnelsyn og evige minner.

Lazy Left
En relativt enkel bølge å mestre. Som du skjønner av navnet bryter den mot venstre. Passer for alle nivåer og er funker ofte.

Mirissa Point
En fantastisk bukt med bølger hele året. Den nordlige enden byr på veldig bra høyre og venstre reef breaks passende for mer erfarne surferne.

Alt inkludert.

Solid Surf & Yoga House kjører etter et prinsipp som er like enkelt å forstå som det er genialt. Her betaler du én pris for en grunnpakke som inkluderer bo, mat, yoga, kurs, utstyr og enda mer. Da slipper du store ekstra-kostnader, men kan heller konse på å nyte livet som surfer i paradis.

Lei av Lanka?

Synes du ikke Sri Lanka høres ut som noe for deg? Vel, heldigvis finnes det alternativer. Hva med Bali eller Marokko?

Lev livet i Canggu – Bali

Hva med å tilbringe en uke eller to i laidback Canggu hvor det er surf i verdensklasse, restauranter i fleng, strandfester og solnedganger du aldri glemmer? Campen er nyrenovert, omringet av palmetrær og har en feeling av luksus.

En ting du ikke bør bekymre deg for er å få surfet nok. Innen  15 minutters kjøretur har du en haug av surfespots av ypperste klasse.

Mer om surfcampen på Bali her: https://www.solidsurfhouse.com/bali/

Silkemyke høyrebølger – Marokko

Drømmer du om lange bølger, varmt klima, men en kortere reise? Marokko ligger bare en halv dag unna. Med points rundt hver sving og offshorebris halve året bør denne campen friste enhver. Campen finner du i Taghazout og har gåavstand til tre nydelige surfspots. Takterassen har en 180 graders panoramautsikt over hele bukten med utsikt til bølger og fantastiske solnedganger.
Campens kokker byr på en fresh frokost, lunsj på stranda og digg middag.

Sjekk ut Marokko surfcampen her: https://www.solidsurfhouse.com/morocco/

Kanskje DU vil bli surfecoach?

Da byr Solid Surf & Yoga House på sitt eget Surf Academy. Her kan du ta ISA (International Surf Association) & ILS (International Lif Saving) sertifikat. Kursene er på 4, 8 og 12 uker. Etter endt kurs flyr du hjem med level 1 eller level 2 ISA & ILS sertifikat og kan jobbe som surfecoach.

Kurset kan tas både på campen i Bali og i Marokko.

Les mer ISA & ILS kurset og opplegget på Solid Surf & Yoga House sitt Surf Academy her:

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.