Sommer på Stadlandet
Sommer på Stadlandet

MALIBU, ERVIKA

MALIBU, ERVIKA

MALIBU, ERVIKA

MALIBU, ERVIKA

Av og til kan man lure på hva man driver med. Og av og til kan man lure på om bølgene man surfer har bestemt seg for å glemme alt som heter kaldtvannssurf og heller kopiere varmere steder. Som dagen da Ervik prøvde å være California. Dette er sommer på Stadlandet.

Er du blant dem som bor på Stadlandet står naturopplevelsene i kø for deg. I tillegg til norske surferes hellige gral, Hoddevik, finner du mer bølgesikre og vel så dramatiske Ervik like rundt hjørnet. Også her stuper fjellet og naturen rett ut i havet. Også her kan du surfe i spektakulære omgivelser.

På fjelltur og på toppen av dette landskapet fikk Naomi Dalsbø & Co et syn. Det de så fra fjelltoppen var like fristende som alltid. Krystallklart hav. Små, rullende bølger. Og da tankene tok dem til California var det ingen vei tilbake, kun raskeste vei ned fra fjellet.

For når man først har fått tanken om California i hodet, hva er vel bedre enn å hive seg i vannet? Og ja, selv om California også kan kreve sin neopren, så gjengen fra Stadlandet sitt snitt til å droppe våtdrakten for bikini og hive seg uti. Kanskje var bølgene i minste laget, kanskje minnet det til tider mer om bading enn surfing, men mest av alt kunne det minne om en stilfull dag á la Malibu. Det er sommer på Stadlandet og livet handler om å ha det gøy. For enkelte ganger trenger ikke ting å være så mye mer komplisert enn Naomi sin egen beskrivelse av dagen:

«Va på fjelltur og ville bade fordi vatne såg så digg ut, så hoppa oss i med vannhus og surfebrett berre på gøy,» 

Nyt bildene. Nyt sommeren. Og kryss fingrene for at din lokale bølge snart fyrer løs og gir deg følelsen av Malibu, Ervik i sommer.

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.