GNARBONE EXTREME

GNARBONE EXTREME

GNARBONE EXTREME

GNARBONE EXTREME

De surfer. De skater. De spiller Fortnite, brekksladder og baker kaker. De er Gnarbone Extreme. De kommer fra Unstad. Fra Trondheim. Fra et eller annet sted i Innlandet. Nå har de vært en uke på Jæren og herjet i forbindelse med Norgescupen. Ikke nok med det, video har det også blitt av det de driver med. Den ser du selvfølgelig her. Enjoy!

Video og livsstil: Gnarbone Extreme
Surfefoto: Sigve Brochman

Glam life. Gutta på tur. Foto: Gnarbone Extreme.

Oscar har aldri har vært inne i tuben, men liker å tro at hvis han skulle tilbrakt resten av livet sitt ett sted hadde det vært akkurat der. Dypt dypt inne.

Hei, gutta. Hvem er Gnarbone Extreme?
Anker er fra Unstad, Oscar fra Trondhjem og de to andre fra innlandet med samme adresse. Muligens samme postmann også.

Ble det noe gull i NM, eller?
Vi vant ikke gull, nei. Vår mann Magnus kom på en 4. plass. Noe vi alle kan akseptere da nivået i finale-heatet var relativt episk.

Såpass. Så at dere hadde en challenge på gang. Surfe hver dag i én uke, uansett forhold. Hvordan gikk det?
Challengen gikk veldig bra. Stoken var jevnt over snittet selv om bølgene oftest var under.

Skjønner. Hva er neste challenge?
Å roadtrippe Europa på tvers, langs og skrått (der det er surf) i påsken 2020.

Da Norgscupen var over og challengen avsluttet, traff et av årets beste swell. Fikk dere med dere det eller hadde dere reist hjemover da?
Sårt tema. To av fire har nok ikke fått med seg at det var et swell her.

Sånt skjer, men hva er det dere har snekra sammen og sendt oss?
Filmen består av 50% surf og 50% vi finner på. Vi er alle ganske stoka på å lage filmer og vi pleier ofte å snekre sammen noe når vi er på tur. Ideen om å dele dette med alt og alle er det ingen som vet hvor kommer fra, men vi gir det et forsøk! Dette i håp om at det ikke er alt for internt.

Mer om gutta i Gnarbone Extreme!

Øystein og Magnus er tvillingbrødre. Begge fra Innlandet hvor det ikke finnes spor av surf med unntak av hvert skuddår da Mjøsa blåser opp. Øystein surfet først i New Zealand for litt over to år siden og introduserte dette for sin bror straks han kom hjem. I skrivende stund er han ikke helt fornøyd med å se at broren har tatt skrittet forbi han selv, og jobber hardt fra Lofoten for å kunne krone seg selv som den bedre surferen av de to. Alt blir til syvende og sist en konkurranse, av type sunn.

Anker er lokal på Unstad og beskriver seg selv som expert tube rider, stoked guy og good guy. Anker kan du forresten bli bedre kjent med i episode 3 av Surfers of Lofoten – The Youngster.

Oscar har i 18 lange år bodd i Trondheim med utsikt over fjorden og Nidelva. Til tross for mangel på bølger har de mange gode bademulighetene vært nok til å føre han ned til Jæren i håp om å bli en bedre surfer enn både Magnus og Øystein. For øyeblikket dedikeres tiden til å være ute i bølgene så mye som mulig. Selv om det han driver med kanskje ikke alltid ser ut som surfing er livsgleden alltid på topp ute i bølgene! Oscar har aldri har vært inne i tuben, men liker å tro at hvis han skulle tilbrakt resten av livet sitt ett sted hadde det vært akkurat der, dypt dypt inne.

Anker er for opptatt til å se lyset. Foto: Sigve Brochmann Rasmussen.
Opp, opp og....Foto: Sigve Brochmann Rasmussen.
Shape or die. Foto: Gnarbone Extreme.

Anker er fra Unstad, Oscar fra Trondhjem og de to andre fra innlandet med samme adresse. Muligens samme postmann også.

Fløtt deg! Foto: Sigve Brochmann Rasmussen.
Små bølger. Stor stoke. Foto: Sigve Brochmann Rasmussen.
4. plass i år. Gull til neste år? Foto: Sigve Brochmann RAsmussen
Henrik Bydal

Redaktør i SurfNorge, med tekst i blodet. Henrik skriver, utvikler konsepter, strategier, lager saker og fremfor alt, surfer.