Xcel Infiniti 6/5 RR

Xcel Infiniti 6/5 RR

I nesten hele vinter har selveste Oversjefs-redaktøren surfa i en 6/5 Xcel Infiniti RR. Ofte har jeg vært ved siden av ham i vannet. Dette er sånn det virker som at han har hatt det i drakta.

Å følge med på et menneske som forsøker å dra på seg en ny våtdrakt for første gang, er ofte ganske morsomt. Rare grimaser. Øyne på vei ut av øyehulene. Høylytt pusting. Et og annet ukvemsord. Blodårer på bristepunktet, spesielt de rundt tinninga. Armer låst i merkverdige posisjoner. Og så – den umiddelbare og forløsende reaksjonen i det drakta er på. Allerede der finner man ofte svaret på om drakta er god. Blir det store smil eller grufulle grin?

Som normalt

Denne gangen var det ikke så gøy som det vanligvis er. Ikke fordi Xcel Infiniti 6/5 RR skuffer, men fordi ansiktsuttrykket til Morten var kjedsommelige likt som vanlig. «Føles digg. Ganske lik som før,» sa han kaldt og rolig. «Ikke mange overraskelser her,» fortsatte han, fant frem brettet og spurtet mot bølgene.

Xcels vinterdrakter har alltid kommet godt ut i testene våre, og gjør det selvfølgelig igjen.

Selv om mange på overraskelser kanskje høres kjedelig ut (og var ekstremt skuffende for meg), er faktisk dette et godt skussmål. Xcels vinterdrakter har alltid kommet godt ut i testene våre, og gjør det selvfølgelig igjen. Og er det et sted du gjerne vil unngå ubehagelige overraskelser så er det i iskaldt vintervann.

Førstemann i vannet!

Vil du først i vannet? Ja, da er Xcel Infiniti 6/5 RR noe for deg. Det var nemlig et helsikes tempo den vanligvis bedagelig anlagte mannen fikk. Drakta smatt på som den renete heksekunst, men det var altså ikke. Xcel er kjent for god fleks og smidig materialbruk. Det har denne drakta plenty av. Noe jeg bevitnet både på parkeringsplassen før og etter surfen, og ikke minst i vann.

Den som surfer med sjefen, må belage seg på å tilbringe mange timer i vannet. Denne karen gir seg aldri, om ikke kulda plutselig tar ham. Det gjorde den ikke i vinter. Xcels vinterdrakter er ofte blant de varmeste draktene vi tester. Det samme er årets drakt. Selv fikk jeg prøve den en bølgefattig og stillesittende session før Morten ville ha den tilbake, og ja – her holdt tempen seg godt selv om det var en svært laber session.

Xcel Infiniti 6/5 RR på saltstein
På dager som dette vil du være uti lenge. Det funker fint med Xcel Infiniti 6/5 RR

En drakt å smile av

Fra utsiden så det ut som at drakta satt som et skudd. Hetta var tredd godt på og jeg hørte ikke en eneste klage på flushing. Hurra, hurra. For med en drakt som dette er det lett å konsentrere seg om det man kaster seg frivillig i vannet for – nemlig å surfe.

Så vidt jeg kan huske var det en negativ ting han mumla i skjegget. Det var om denne snora som strammer hetta. En ørliten detalj som har plaget Morten og ansiktet hans i flere år, den kan nesten minne om en liten ridepisk. Bytter Xcel denne med en fleksibel strikk eller noe lignende, ja da tror jeg mye er gjort.

Xcel Infiniti 6/5 RR
Jadda. Artikkelforfatterene fikk også prøve drakta.

Mye bra. Litt pirk.

Morten fikk mange lange og fine bølger i denne drakta. Ikke minst har han sittet timesvis i vannet og har kjapt fått drakten av når vi har stått på parkeringsplassen. Meg derimot? Meg har det av og til gått tregere med. Misunnelige blikk? Ja, de har jeg kastet ofte på ham.

Alt i alt leverer Xcel varene som alltid. Varm, fleksibel, fin, god. Bare bytt den tråden med en mer fleksibel løsning som ikke pisker i ansiktet når vinden blåser, så er nok drakten nærmest perfekt.

Ja, vi vet det. Dette er ikke den mest tekniske gjennomgang, men en observasjon av hvordan drakten funker i vannet. Tekniske produktbeskrivelser finner du her, men alt du trenger å vite er egentlig dette. Xcel Infiniti 6/5 RR er en veldig, veldig bra drakt til en fin pris. Det synes i alle fall vi. Stor takk til Surfshop.no for drakt til testing.

Tykkelse: 6/5
Pris: 5399,-

Mer om det tekniske finner du her på Surfshop.no sine egne hjemmesider.

Klar for å tenke litt surf?

Det var det vi visste, har du kommet hit er du helt sikkert klar for mer. Ta en titt i arkivet for litt gammelt snacks. Savner du vinteren? Vel, ta en titt på denne ekstremt fine saken fra Yrjan Olsnes om vinterens fine ensomhet.

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.