VINTERDRAKTER 2019

Det strider kanskje i mot alle menneskelige instinkter å kaste seg i vannet midtvinters. Å padle uti når vannet holder usle 2 grader og bølgene føles som våte isras som kaster seg over deg. For utenforstående høres det ut som idioti, men er man surfer i Norge og vil ha de beste bølgene da er det vinteren som gjelder. Heldigvis finnes det vinterdrakter som tåler det meste av det verste.

Vintersetup på østlandet
Vintersetup på østlandet
Hva har vi gjort?

Vi har testet en drøss våtdrakter. Håper det er til stor hjelp og nyttig lesning. Og ja, selv om testen kommer sent, er det simpelthen fordi vi har ønsket å teste draktene så ofte som mulig, så godt vi kan og tatt oss god tid til å gå gjennom hver enkelt drakt.

Alle vinterdraktene har blitt testet flere ganger, og i år har vi testet alt fra billige modeller uten logo til kjære klassikere og skreddersydde, japanske drakter. Husk at hvordan en våtdrakt føles kan oppleves svært forskjellig fra person til person, så dette er to svært vanlige surferes opplevelser av noe av det beste, billigste, tynneste, tykkeste og mest innovative som finnes der ute.

God lesning, nå gjelder det bare å få sommeren unna og ønske den kalde, gode bølgetida velkommen tilbake igjen.

Konklusjon

Hvert år blir vi spurt, hvem vant? Dette er ikke en konkurranse, men en test av ulike våtdrakter. Det er utrolig mange kriterier som spiller inn for å avgjøre vinnere. I våre øyne finnes det ingen enkel vinner. Alle modellene er unike på sin måte. Vi drar ikke konklusjoner, men fremhever hva som er bra, og hva som er mindre bra.

Les deg igjennom og velg din egen favoritt.

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.