ÅRETS VINTERDRAKTER 2017

Hvert år tester SurfNorge en rekke vinterdrakter, og hvert år er spenningen like stor. Kommer vi til å fryse? Har de beste våtdraktene blitt bedre? Hvilke endringer har skjedd siden sist? Hvem vinterdrakt er best? Og dukker det opp noen overraskelser? Les videre, for her finner du svaret på mye av det du har lurt på. Draktene har blitt testet i hele vinter i en haug av sessions.

 

Hva kreves for å surfe om vinteren?

Vintersurfing i Norge krever først og fremst vilje. Vil man virkelig surfe? Orker man å utsette seg for 2 grader i vannet og minus 10 i lufta? Om svaret ender opp i et ja, da trengs utstyr som holder motivasjonen oppe selv på dager hvor du helst vil sitte inne og glo foran peisen.

Alle stiller forskjellige krav til drakter. Personlige preferanser av merker og egenskaper. Noen vil ha farge, andre vil ha klassisk, svart stil. Noen elementer er gjennomgående viktig uansett drakt. Hvor mye den flusher, hvor tungt det er å padle, hvor varm den er, hvor lett den er å ta av og på og selvfølgelig hvor godt den sitter. I denne testen har vi fokusert på alle disse tingene.

Viktig å tenke på når du velger vinterdrakt

Ikke bare tenk merke, tykkelse og utseende når du kjøper våtdrakt. Noe av det viktigste, i tillegg til at den er varm, er passform og sømmer. Alle merker er forskjellige og en medium størrelse hos én leverandør kan tilsvare large hos en annen. Sjekk size charts når du ser på drakter, spesielt om du handler på nett.

Handler du i butikk får du helt sikkert den hjelpen du trenger. Og husk at uansett om du handler på nett eller i fysisk butikk, anbefaler vi deg alltid  å handle i surfe- og spesialbutikker som har den ekspertisen som trengs. Support your local dealer!

Foto: Atle Dahl
Foto: Atle Dahl
Sånn er testen gjennomført

Testen er gjennomført over en tidsperiode fra desember til mars. Samtlige våtdrakter er surfet flere ganger og testet av flere personer i  alt fra onshore-helvete på østlandet til glossy dager i vest. Alt for å gi deg noen hint om hvordan de fungerer i de kaldeste forholdene Norge har å by på. 

Selv om det er mye subjektive meninger omkring hvordan en vinterdrakt føles, har vi dannet oss et temmelig godt bilde av hvordan draktene egentlig er. Les gjennom, vi håper du blir litt klokere i jakten på din neste drakt.

Disse er testet

Vi har vært så heldige at vi har fått teste vinterdrakt fra Rip Curl, Vissla, Finisterre, C-Skins, Patagonia og O’Neill. Se draktene nedenfor. Klikk deg inn og les mer om dem.

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.