Surfcoach.no Shannon Ainslie. Foto: Hallvard Kolltveit
Surfcoach.no Shannon Ainslie. Foto: Hallvard Kolltveit

POSISJONERING

POSISJONERING

Er du blant de som alltid er på feil plass til riktig tid? Altså en som knoter litt med posisjonering i lineupen og dermed går glipp av en drøss med bølger? Landslagstrener og surf coach Shannon Ainslie vet hva du bør gjøre for å komme i riktig posisjon.

Tilbringer du mye tid i vannet, ser du for at det for mange surfere tar mellom 15-20 minutter mellom hver gang de får en bølge. Se for deg at du surfer i 2 timer, at du får en bølge hvert 15 minutt og hver bølge varer i 10 sekunder. Det gir deg 80 sekunder med surfing på 2 timer! Ikke mye, hvis du tenker etter. Spesielt ikke nok hvis du ønsker progresjon i surfingen din.

Dessverre er dette faktum for mange surfere, for tilbringer du mye tid i vannet vil du fort se at for mange tar det ofte mellom 15-20 minutter mellom hver gang de får en bølge. Heldigvis er dette noe du kan gjøre noe med, og Shannon Ainslie er her for å hjelpe deg. Ikke bare får flere bølger deg i bedre form og gjør deg til en bedre surfer, det gjør surfing enda mer gøy!

Lær mer om posisjonering i lineupen av Shannon Ainslie her:

Abonner på SurfNorges Youtube kanal her

Tips om posisjonering

Som du sikkert så i videoen over, er det en del ting du kan gjøre for å sikre deg selv det beste utgangspunktet for bølger.

– Se og vurder vinden, hvor strømmen går, hva de andre i vannet gjør og hvordan bølgene bryter før du selv går uti vannet. Basert på det du observerer – finn ut hvilket sted det er best for deg å sitt.

– Posisjoner deg et sted som passer nivået ditt, og et sted der det ser ut som at du kan få flest mulig bølger.

– Ikke surf i eller tett på området med sterkest strøm, med mindre du er den sterkeste padleren i vannet.

– Finn noen kjennetegn eller markører på land som du kan bruke som referansepunkter (flaggstang, stein, hytte, eller hva som helst annet duger, bare ikke velg noe i bevegelse som for eksempel en bil, båt eller en annen surfer som kaver på innsiden.)

– Følg med på referansepunktene. Pass på at du ligger riktig i forhold til dem. Det kan gå fort å bli dratt ut av posisjonen både av vind og strøm.

Håper at dette kan være til god hjelp der ute. Følg med for flere tips og triks som gjør deg til en bedre surfer, får deg til å ta bedre valg og gir deg mer moro på surfebrettet.

Posisjon posisjon posisjon
Posisjon posisjon posisjon
surfcoach.no
surfcoach.no

Surf med Shannon

Shannon Ainslie er fra Sør-Afrika, men er bosatt i Stavanger hvor han trener og hjelper surfere med å forbedre teknikken sin, øke kunnskapen og få det mer gøy i vannet. Shannon har surfet siden 1997 og har drevet med surf coaching siden 2004. Flere av hans elever har blitt veldig, veldig gode. Nlant annet har de representert Sør-Afrikas landslag, vunnet internasjonale konkurranser, verdensmesterskapstitler og surfer i OL.

Har du lyst til å bli en bedre surfer? Les mer og kom i kontakt med Shannon Ainsle på surfcoach.no

Husk også å følge ham på @shannonainslie og @surfcoach.no

Foto: Emma Ward
Foto: Emma Ward
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.