5 bølgetips – Sett finnene dine i disse
Sånn skal det være - Foto: Hugo Skandsen
Sånn skal det være - Foto: Hugo Skandsen

Norskekysten er full av bølger verdt å surfe. Fra sør til nord. Under har du 5 bølgetips vi mener du bør sette finnene dine i før brettets time er omme. Ikke minst, bilder tatt av 5 personer verdt å følge.

1. Unstad right

Den dagen du står i veggen på Unstad right vet du hvorfor. Bølgen er rask, har seksjoner, tuber i de rette forholdene og er definitivt en bølge du ikke glemmer med det første. Er du heldig ligger Hallvard Kolltveit på innsiden med linsa pekt rett mot deg som på bildet under.

2. Jæren

Ingen hensikt i å namedroppe spesifikke spots på Jæren, men de finnes der og det er mange å ta av. Last bilen med ulike brett og utforsk kysten. Fotografer som Ivar Vasstveit sirkulerer ofte i kretsene rundt bølgene.

3. Hoddevik

Longboard eller shortboard? Hoddevika byr på det meste. Bølger som bryter venstre, høyre, bratte, kjappe, korte og lange. Her med surfer Jeff som normalt sett er å se på heftige longboards.

4. Lista

Lista, ikke like godt kjent for alle, men veldig godt kjent for noen. Lista består av bukter og viker og tar inn det meste som kommer av swell.

5. Saltstein

Østlandets perle og eneste konsistente surfespot. Surfere fra hele Oslo og sørover hvalfarter til Saltstein når bølgene pumper inn. Man er sjeldent alene, men det er plass til mange. Verdt et besøk.

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.