Surfers of Lofoten, en webserie of rotekte surf. Lofoten er mer enn et reisemål. Mer enn et spektakulært PR-jippo. Mer enn Mick Fanning, Chris Burkard, nordlys og klisjeer. For noen er Lofoten hverdag. Det normale. Den nærmeste bølgen. For når de fleste drar hjem er det alltid noen som blir.

Episode 1 – The First Addicts 

Livet som surfer i nord er langt fra en tropisk drøm. Det kan være beinhardt, kaldt, miserabelt og jævlig. Og det er avhengighetsskapende.

Møt Tommy Olsen, Mattias Hörnquist og Kristian Breivik. De første surferne som gjøre Unstad til sitt hjem. De som alltid er der. Hør om oppdagelsen av Unstad, turen over gamleveien, dilemmaet med å gjøre en ukjent bølge verdenskjent og de sidene av Unstad man sjeldent hører noe om.

Episode 2 – The Ice Breaker

Han byttet by med arktiske omgivelser. Erstattet studiesal med nettleser, medstudenter med kompiser i vannet. For Joacim Nyhaugen er kontrastene store, og når studiene nærmer seg slutten, blir det også slutten på surfingen?

– Hvorfor i helvete gidder jeg å surfe her oppe, sier han selv. Ja, det er det bare en måte å finne ut av: Guff opp lyden, få på full skjerm, trykk play og bli kjent med Joacim Nyhaugen og hans svirebror, ikke alltid like dedikerte, Erik Botner!

Episode 3 – The Youngster

Anker Frantzen vil bare surfe. Så da gjør han nettopp det. Møt gutten som droppet ut av skolen, kun for å droppe inn i flere bølger!

Anker er født og oppvokst på bucket list-destinasjonen, fast inventar i vannet og en lokal, slik ekte lokale skal være. Hyggelig, imøtekommende og alltid i godt humør.

Som sønn av Tommy Olsen og Marion Frantzen, grunnleggere av Unstad Arctic Surf, kom surfing tidlig inn i livet. ”Jeg hadde egentlig ikke noe valg. Morsan og farsan hadde startet en surf camp. Da måtte jeg jo prøve å surfe,” sier Anker.

Nå gjør han nesten ikke annet.

Episode 4 – The Lodge Boys

Har du noen gang tenkt at du bare skulle fulgt drømmen og gjort noe annet? Det er du ikke alene om, men gjorde du noe med det? Det gjorde Rolf Oftedal og Stian Morel. Gutta som dro til Lofoten for å «ha det bra.

Noe som er så enkelt, men likevel så vanskelig. Bli bedre kjent med duoen i episode 4 av Surfers of Lofoten – The Lodge Boys.