SURF SETT FRA HIMMELEN MED DRONEFOTOGRAF LINDSEY

SURF SETT FRA HIMMELEN MED DRONEFOTOGRAF LINDSEY

SURF SETT FRA HIMMELEN MED DRONEFOTOGRAF LINDSEY

SURF SETT FRA HIMMELEN MED DRONEFOTOGRAF LINDSEY

En bursdagsgave Lindsey Bundschuh ikke hadde ønsket seg ble starten på en ny besettelse. Nå flyr hun over surferne på Stad så mye og så ofte hun kan.

Foto/ord: Lindsey Bundschuh / Ivar Vasstveit, Reve Allstars

Hadde du sjekket hva som stod på ønskelisten til kanadiske Lindsey Bundschuh før hun fylte året i 2018, kan du ta gift på at en drone ikke var blant ønskene hennes.

For å være ærlig visste hun knapt hva en drone var for noe.

Likevel var det en drone Lindsey fikk i gave av samboeren på bursdagen sin i 2018.

– På det tidspunktet mistenkte jeg at han egentlig kjøpte den mest for seg selv, sier Lindsey og ler.

Inspirert av søsteren

Det var tvillingsøsteren Rebecca som fikk Lindsey til å begynne å ta bilder.

Rebecca var en dyktig fotograf, mens Lindsey – som har utdanning innen mote og markedsføring – jobbet i kostymeavdelinger i barnetv-produksjoner for Disney og Nickelodeon.

Først trengte søsteren hjelp med å redigere bildene sine, og Lindsey tok jobben på strak arm. Arbeidet i Lightroom var veldig gøy, men hun tok ikke bilder selv. Så en dag trengte Rebecca en ekstra fotograf til et bryllup, og det ble Lindsey.

Siden har de tatt bilder for en rekke større selskaper, som Volcom og Roxy. I tillegg drifter søstrene en yoga- og foto-retreat.

Den kom i stand etter at Rebecca besøkte Lindsey på gården i Stad (hvor Lindsey bor med samboer og barn) for første gang.

– Jeg tenkte at det ikke var noe å gjøre på gården, men hun kom likevel – og hun elsket det hun så. Det første hun sa var «Vi må vise dette til andre!», forteller Lindsey.

Dermed arrangerte de sin første retreat på Stad, og siden har de fortsatt. Ikke bare i Norge, men også i utlandet. Som i Mexico og på Bali.

Foto: Lindsey Bundschuh

Jeg elsker å ta bilder av sjøen, og jeg elsker å ta bilder av objekter i sjøen – som surferne. Kombinasjonen er mind blowing

Fortsatte å fly

Til å begynne med var Lindsey livredd for å fly. Men selv om det tok et år for henne å bli komfortabel, fortsatte hun å fly.

Først med en Mavic Pro, så med en Mavic Pro 2 med Hasselblad-objektiv. Nå er det dronen som er hennes favorittkamera.

At gården hvor hun bor ligger 20 minutter fra Ervik og 25 minutter fra Hoddevik gjør at surferne og bølgene blir det naturlige å ta bilder av med dronen.

– Jeg elsker å ta bilder av sjøen, og jeg elsker å ta bilder av objekter i sjøen – som surferne. Kombinasjonen er mind blowing, sier Lindsey.

Hør mer om Lindseys historie og hennes tanker om foto i denne episoden av Reve Allstars (hvor også Kristine Tofte er med):

Foto: Lindsey Bundschuh
Ivar Vasstveit

Diktator i spikerteltet på Jærens rev. Opprinnelig fra Jørpeland, men har med årene søkt seg til Jærkysten hvor han og kona Alise er innehavere av en campingvogn med plen. Jobber til daglig innen kommunikasjon, og er på fritiden sjøfotograf, dronepilot og bodyboarder på lavt nivå. Driver av Reve Allstars