MØT THESHALLOWTREE – KUNSTNER OG SURFER PÅ STAD

MØT THESHALLOWTREE – KUNSTNER OG SURFER PÅ STAD

MØT THESHALLOWTREE – KUNSTNER OG SURFER FRA STAD

MØT THESHALLOWTREE – KUNSTNER OG SURFER PÅ STAD

Fra Stadlandet lager Peter-John design som når ut over hele verden. Unntatt når det er bølger. Da surfer han. Om livet og kunsten med Peter-John de Villiers aka @theshallowtree.

Foto/ord: Ivar Vasstveit//Reve Allstars

Født i Sør-Afrika, oppvokst i USA, bosatt på Stad. At kunstner og surfer Peter-John de Villiers aka @theshallowtree skulle havne i Norge var kanskje ikke helt enkelt å forutse da han slet med å få endene til å møtes som en av mange hardtarbeidende kunstnere i millionbyen New York.

Men som så mange andre utlendinger i norske lineuper kan Peter-John takke kjærleiken for at han har havnet der han har havnet. Kona er norsk.

Ikke bare er hun norsk, hun er fra Stad. Så da måtte det bli Stad på Peter-John og resten av familien også, etter et mellomspill i Oslo.

På Stad begynner dagen tidlig med levering av barn i barnehagen, før turen går videre til jobb – eller i bølgene, om det er bølger.

– Jeg føler meg heldig som har funnet en god balanse mellom familie, jobb og surfing her på Stad. Jeg har jobbet hardt for å være der jeg er, men nå er jeg der – og jeg elsker det, sier Peter-John.

Snowboard-design

I det daglige jobber Peter-John fra sitt lille studio med panoramautsikt rett på fjorden. Herfra tegner han på oppdrag for store og små kunder. Best kjent i brettmiljøet er kanskje alle designene han har gjort for Vimana snowboards.

– Jeg hadde tegnet snowboard i mange år allerede da Vimana dukket opp. Det var som om jeg hadde forberedt meg på det oppdraget hele livet. Å designe snowboard er og har vært en drøm, sier Peter-John.

Studio med panoramautsikt

Det vesle studioet hans kom i stand for omtrent halvannet år siden med god hjelp av gode venner. På det tidspunktet satt allerede Peter-John på eiendommen, men han hadde lite erfaring med studiobygging.

Etter at utsiden var satt i stand tok Peter-John over showet på egenhånd, og satte i gang med innredningen. Den har han lagt mye tid og energi i.

– Studioet ble et kunstprosjekt for meg. Spesielt gulvet brukte jeg mye tid og krefter på. Det er brukt mye lim i dette studioet, for å si det sånn, sier Peter-John og ler.

I denne episoden av Reve Allstars forteller Peter-John blant mye annet om bakgrunnen sin, hvordan han ble interessert i punk, kunst og snowboard og hvordan livet er på Stad.

Peter-John. Foto: Saltnwax

Jeg føler meg heldig som har funnet en god balanse mellom familie, jobb og surfing her på Stad.

Ervik. Kulltegning av Peter-John.
Ivar Vasstveit

Diktator i spikerteltet på Jærens rev. Opprinnelig fra Jørpeland, men har med årene søkt seg til Jærkysten hvor han og kona Alise er innehavere av en campingvogn med plen. Jobber til daglig innen kommunikasjon, og er på fritiden sjøfotograf, dronepilot og bodyboarder på lavt nivå. Driver av Reve Allstars