Vi surfer blant dem, spiser dem fordi det er sunt og godt, men kan vi ha god samvittighet for fisketypen vi trøkker i oss?
Hva med de mange kiloene med reker vi spiser på sommeren? De fleste av oss tenker vel ikke stort over det, men fakta er at fisk som laks, hummer, makrell og til og med reker er noen av de slagene som er utrydningstruet og har effekt på miljøet på grunn av måten oppdretten blir gjort.
Et sammarbeid mellom Marinbiologene og bGraphic førte til appen Grønt NAPP. Vi som miljøbevisste surfere bør ta grep.
Skaff deg denne og gjør en kjapp sjekk før du putter fisken i handlekurven. Du kan være med på å skåne miljøet og holde de truede fiskebestandene oppe.
Kos deg med god samvittighet i sommer!
Her finner du Grønt NAPP appen: http://grøntnapp.no
Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.