THE LODGE BOYS

THE LODGE BOYS

THE LODGE BOYS

THE LODGE BOYS

Har du noen gang tenkt at du bare skulle fulgt drømmen og gjort noe annet? Det er du ikke alene om, men gjorde du noe med det? Vel, det gjorde Rolf Oftedal og Stian Morel som dro til Lofoten for å ”ha det bra.” Så enkelt, men likevel så vanskelig. Bli bedre kjent med duoen i episode 4 av Surfers of Lofoten – The Lodge Boys.

Produsert av: Mats Slaastad Birkelund
Presentert av: DNB

Rolf og Stian ble venner og møttes under studietiden. Sammen har de jaktet verdens lengste venstrebølge, men etter en surfetur til Lofoten tok livet en ny vending. De bestemte seg for å flytte dit. Samtidig som de var på søk etter den perfekte balansen mellom arbeid og fritid, kom de opp med ideen om å starte noe selv. Resultatet ble arbeidsfellesskapet Arctic Coworking Lodge.

Stedet har de selv pusset opp fra god, gammeldags rønne til et levende arbeidsfellesskap. Her møtes folk fra hele verden for å få jobben sin gjort i et område som inspirerer til å komme seg ut for å surfe, være ute i naturen og styre sin egen hverdag. Akkurat som Rolf og Stian gjør.

Her har man det bra. Foto: Mats Slaastad Birkelund.
Fus! Foto: Mats Slaastad Birkelund.
Hjerterom. Foto: Mats Slaastad Birkelund.

I episode 4 får du også se William Farstad Olsen, Torstein Leikanger, Olaf Kielland, Russel-Harvey Fernandez, Terri Witherden og Kristina Wisløff. Stor takk til Pete Veale og Eirik Lunder for ekstra film-materiale. Klippet, skapt, rediger og filmet av Mats Slaastad Birkelund.

Musikken er som alltid fet, og i episode 4 hører du:
3:42 PM av Oriol Novella, King of Mandol av Swirling Ship, En Begynnelse av Daniel Malo, Laurel Leaves av Modern Aquatic, Head Over Heels av Paper Planes, Through Fields av Be Still the Earth, Empty Houses av Straight White Teeth og Dive Into The Ocean av Kenneth Norum

Ingen surfetur uten titting og peking. Foto: Mats Slaastad Birkelund.
Fra Surfers of Lofoten episode 4. Foto: Mats Slaastad Birkelund.
Kan ikke bare jobbe, må surfe litt også. Foto: Mats Slaastad Birkelund.

Surfers of Lofoten – En Birkelund Media og SurfNorge produksjon.

Surfers of Lofoten er et konsept og idé utviklet av Mats Slaastad Birkelund i Birkelund Media. Serien er støttet og med-produsert av SurfNorge og presenteres av DNB. Gjennom flere episoder vil dere bli kjent med de som ikke bare har Unstad som sin lokale bølge, men Lofoten som sitt hjem. Andre støttespillere er Surfshop.no, Asenne Surf Company, Arctic Coworking Lodge, SugarDaddies og Unstad Arctic Surf.

Stor takk til alle involverte. Massiv kred til alle lokale. Uten dere hadde ikke noe av dette vært mulig. Vil du lese mer om prosjektet, sjekk ut intervjuet med serieskaperen Mats Slaastad Birkelund her.

Hadde du vært her, kunne denne vært din. Foto: Mats Slaastad Birkelund.
Henrik Bydal

Redaktør i SurfNorge, med tekst i blodet. Henrik skriver, utvikler konsepter, strategier, lager saker og fremfor alt, surfer.